Ειδικότερα, αυτό το διάστηµα έχει ολοκληρωθεί ο µεγάλος όγκος της παραγωγής σε Πρέβεζα και Πελοπόννησο µε τους καλλιεργητές να ετοιµάζονται να µπουν ξανά στα θερµοκήπια στα τέλη Φεβρουαρίου µε αρχές Μαρτίου.
Μέχρι και πριν ένα περίπου δεκαήµερο πάντως που η συγκοµιδή συνεχιζόταν, η τιµή της ντοµάτας κυµαινόταν στα 70 µε 90 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα. Την ίδια περίοδο πέρυσι η τιµή για τις καλές ποιοτικά ντοµάτες δεν ξεπερνούσε τα 70 λεπτά το κιλό. Όσον αφορά τη νέα σεζόν την άνοιξη, οι παραγωγοί εκτιµούν ότι η τιµή της θα ξεκινήσει περί το 1 ευρώ το κιλό, αφού τα δεδοµένα µένουν ίδια.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch