BACK TO
TOP
Agrenda

Υποκρισία και κυνισμός το έργο «ευφυής γεωργία»

Σκοπιµότητες σε µια διαδικασία έντεχνου αποκλεισµού τους, διαπιστώνουν δεκάδες συνεταιρισµοί όσον αφορά το έργο του ψηφιακού µετασχηµατισµού του γεωργικού τοµέα, καταγγέλλοντας µέσω ανοικτής επιστολής του προέδρου της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλου Σατολιά, τον εν λόγω διαγωνισµό ως απολύτως «φωτογραφικό».

4-Saligkari

Ελένη Δούσκα

12
0

Μάλιστα, η διοίκηση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, εκπροσωπώντας σειρά οργανώσεων, κατέθεσε προσφυγή, αντιδρώντας,  όπως τονίζεται στην επιστολή Σατολιά, σε µια φάλτσα πολιτική µελωδία, η οποία µάλιστα, όπως θα έλεγε και ο Άγγελος Τερζάκης, «παίζει το σκοπό της απάνω σε δύο µόνο νότες: την υποκρισία και τον κυνισµό».

Επιπλέον η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ αφενός ζητά το αυτονόητο δικαίωµα ενδιαφεροµένων µελών της να µετέχουν επί ίσοις όροις στον εν λόγω διαγωνισµό, του οποίου οι προσφορές υποβάλλονται µέχρι τις 18 Μαρτίου και αφετέρου την άµεση και αποφασιστική παρέµβαση του υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, ώστε να δοθεί δίµηνη παράταση, σηµειώνοντας ότι «ακόµα και αν δεν υπήρχαν τα προβλήµατα που δηµιούργησε το πέρασµα της Ωκεανίδας, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να συντάξει κανείς φάκελο υποψηφιότητας για έναν τέτοιο δαιδαλώδη και πολύπλοκο διεθνή διαγωνισµό, ...παρ’ εκτός και αν ήταν ενήµερος από πριν και είχε ήδη προετοιµαστεί».

Σηµειωτέον ότι στην εν λόγω επιστολή, που εστάλη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοποιήθηκε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, αναφέρεται ότι «µόλις βγήκε η τελική προκήρυξη του διαγωνισµού, βρεθήκαµε µπροστά σε µια σειρά από νέες προκλήσεις, αυτές που µε υποχρέωσαν προσωπικά να καταφύγω στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, όπου και κατέθεσα ένσταση, καθώς πρόκειται για διακήρυξη στην οποία υπάρχουν όροι που αποκλείουν αδικαιολόγητα τη συµµετοχή µου υπέρ άλλων υποψηφίων και περιλαµβάνει ασαφείς όρους παραβιάζοντας θεµελιώδεις αρχές που διέπουν τις διαδικασίες σύναψης δηµοσίων συµβάσεων, πράγµα που αιτιολογώ µε σαφήνεια και µε νοµικά επιχειρήµατα».

Επίσης, αναφέρεται ότι «ένας τέτοιος διεθνής διαγωνισµός, για ένα τέτοιο έργο, προϋπολογισµού 31 εκατ. ευρώ, δίνει προθεσµία µόλις ενός µηνός, τη στιγµή κατά την οποία για την ηλεκτρονική υπογραφή µόνο, απαιτούνται, αν δεν προκύψουν άλλα προβλήµατα, δέκα ηµέρες»!

Την ίδια ώρα, σύµφωνα µε τον κ. Σατολιά, στο κενό έχουν πέσει οι όποιες προσπάθειες επικοινωνίας µε τον αρµόδιο γενικό γραµµατέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, προκειµένου να γίνουν διευκρινίσεις σε κάποιες από τις πολλές και σοβαρές ασάφειες. «Προφανώς θα έχει τους λόγους του να κρύβεται από έναν φορέα που εκπροσωπεί περί τους 120 συνεταιρισµούς. Κάτι θα θέλει να αποφύγει, για να αποφεύγει τον πρόεδρο του συνεταιρισµού τον οποίο πρόσφατα συνεχάρη ο άνθρωπος που τον διόρισε εκεί, ο πρωθυπουργός», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Μαρτίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία