BACK TO
TOP
Agrenda

Η ιστορία του Κιλελέρ και η λογική των μπλόκων στη Θεσσαλική γη

Μήνυµα αντίστασης, αντεπίθεσης και συνέχεια των κινητοποιήσεων στα µπλόκα, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισµό και το ξεκλήρισµα, χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο της 17ης Μαρτίου που διοργανώνεται στο Κιλελέρ, η πανελλαδική επιτροπή των µπλόκων.

2-Kileler

37
0

«Φέτος συµπληρώνονται 109 χρόνια από την εξέγερση και θυσία των αγροτών του Θεσσαλικού κάµπου και ο αγώνας τους εναντίον των τσιφλικάδων δεν πήγε χαµένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαµά Καρδίτσας και µέλος της συντονιστικής επιτροπής της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστας Τζέλλας, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Μάλιστα, σηµείωσε ότι «σήµερα αντιµετωπίζουµε τους σύγχρονους τσιφλικάδες, τους µεγαλοεπιχειρηµατίες, που ορµούν να αρπάξουν το βιός µας και να µας µετατρέψουν ξανά σε κολίγους».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα καλούνται στο αγροτικό συλλαλητήριο στις 17 Μαρτίου, ώρα 12.00 το µεσηµέρι στον ιστορικό χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ.

Στο κάλεσµά της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, επισηµαίνει µεταξύ άλλων ότι «Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των µπλόκων. Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωσή µας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, που µας οδηγούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, και στο ξεκλήρισµα. Το µήνυµα της εξέγερσης των κολίγων πριν από 109 χρόνια παραµένει και σήµερα επίκαιρο. Η επίθεση που γίνεται σχεδιασµένα σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια απέναντι στο οργανωµένο αγροτικό κίνηµα δείχνει ποιος είναι ο πραγµατικός τους αντίπαλος», όπως αναφέρεται.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Μαρτίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία