BACK TO
TOP
Agrenda

Λαθροχειρίες με το ΟΣΔΕ οδηγούν τους υπαίτιους στα δικαστήρια

Το δρόµο των εισαγγελικών αρχών, πριν καλά-καλά ανοίξουν οι πύλες, δείχνει να παίρνει αυτή τη φορά η υπόθεση των δηλώσεων ΟΣ∆Ε. Ο ξέφρενος εκβιασµός ενός αστοιχείωτου «εργολάβου», που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στα πέριξ της πλατείας Βάθη, πουλώντας λύσεις πληροφορικής µε «φακελάκια» σε επίορκους υπαλλήλους, οδηγεί την κατάσταση στα άκρα, υποχρεώνοντας τους θιγόµενους να καταφύγουν στην οδό της δικαιοσύνης.

1_Osde

Γιάννης Πανάγος

13
2

Οι πληροφορίες θέλουν τους τελευταίους εναποµείναντες υγιείς συνεταιριστές, µεταξύ των οποίων και ο Παύλος Σατολιάς από τον Συνεταιρισµό Καλαβρύτων, να καταθέτουν τα τελευταία 24ωρα σειρά από αγωγές και µηνύσεις, σε µια προσπάθεια να βάλουν φρένο στην κατρακύλα που έχει πάρει το έργο του ΟΣ∆Ε.

Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε η επιµονή του γνωστού «εργολάβου» να αποκλείσει από το ρόλο των ΚΥ∆ (Κένρα Υποδοχής ∆ηλώσεων) 11 καταξιωµένες «πύλες», µε συνεταιριστική αναφορά και η εν συνεχεία «λαθροχειρία» στο µηχανογραφικό σύστηµα, βάσει της οποίας  «κόπηκαν» ξαφνικά οι ταχύτητες για τους... ανεπιθύµητους! Αφορµή για όλο αυτό υπήρξε η µη έγκαιρη απόδοση της «προµήθειας» που διεκδικεί ο «εργολάβος» και από τα ΚΥ∆, λες και δεν αρκούν τα τεράστια ποσά που εισπράττει τόσο από το ∆ηµόσιο, όσο και από τους ίδιους τους αγρότες. Οι πληροφορίες θέλουν τα ένδικα µέσα να στρέφονται τόσο κατά του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και κατά του αρµόδιου υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη. Σηµειωτέον ότι, παρά τις υποχωρήσεις πολλών υπουργών στις απαιτήσεις του «εργολάβου», πύλες δεν τόλµησε να κλείσει κανείς. Πολλώ µάλλον να επιτρέψει τον περιορισµό της πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστηµα, µε παράνοµα µέσα και λαθροχειρίες. Η ιστορία µε τα θέµατα του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΟΣ∆Ε ξεκινάει από παλιά, ωστόσο, σταθµούς στην πορεία του έργου αποτέλεσαν:

1. Το πρώτο «µνηµόνιο» µε την ΠΑΣΕΓΕΣ όταν ο εργολάβος ήταν απλός «τεχνικός σύµβουλος»,

2.  Η κατάργηση της κρατικής εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ, όταν ήταν ακόµα νωρίς, η 7ετής σύµβαση του 2014,

3. Όταν σοβούσε η κρίση και τα «µερεµέτια» του 2017 όταν δόθηκε χώρος για να δηµιουργηθούν περισσότερες πύλες. Την υπόθεση έχουν διαχειρισθεί, από εποχής Ανωµερίτη το 1998, περί τους 15 υπουργούς, χωρίς κανένας να δώσει λύση.

Το κακό έγινε µε τις λάθος από τότε επιλογές της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ, το πράγµα κακοφόρµησε περί το 2010 και έκτοτε, κανείς, µα κανείς, δεν βρήκε το θάρρος να αποκαταστήσει την τάξη. Η ιστορία θέλει τις ρίζες της «εργολοβίας» να φθάνουν σε µια εταιρεία µε έδρα τον Πειραιά, στην οποία µετείχε και ένας... σήµερα υπουργός, µε το χρήµα (λευκό και µαύρο) να διαχέεται σε όλο το φάσµα του πολιτικού τόξου.
∆εν είναι τυχαίο που γι’ αυτή την υπόθεση που φωνάζει από µακρυά, ο Μητσοτάκης δεν έχει βρει να πει λέξη.

 

Οι απαιτήσεις, οι πλάτες και οι εισαγγελείς

 Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη µηχανογραφική βάση του ΟΣ∆Ε να τίθεται στη διάθεση του εµπλεκοµένων από την ερχόµενη εβδοµάδα. Κι αυτό βέβαια, αν… πεισθεί µέχρι τότε ο «εργολάβος» και ικανοποιηθούν όλες του οι απαιτήσεις. Σηµειωτέον ότι µια εξ αυτών είναι να µην δοθεί πρόσβαση σε 11 ΚΥ∆ υψηλής τεχνογνωσίας, τα οποία µάλιστα συνδέονται µε µεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζεται, δεν του έχουν αποδοθεί εγκαίρως όλες οι «προµήθειες», δηλαδή τα 7 ευρώ ανά δήλωση. Την ίδια στιγµή, η πλευρά των συνεταιριστών ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν του αναγνωρίσθηκε ο ρόλος του συντονιστή του ΟΣ∆Ε για τον οποίο διεκδικεί αυτή την αµοιβή. Άλλωστε, γι’ αυτή τη δουλειά, όπως υποστηρίζουν, αρκούν τα ΚΥ∆ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Γιατί το ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ αντί να πάρει πάνω του το «παχνίδι» µοιράζει αφειδώς το χρήµα σε «εργολαβίες» µε τον ίδιο πάντα πάροχο, θα ‘πρεπε να είναι αντικείµενο των εισαγγελικών αρχών.   

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Απριλίου μαζί με το περιοδικό Profi
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

16-04-2019 01:34Ιωάννης

μέχρι το 2016 αυτοί που τώρα φωνάζουν ήταν συνεταιράκια με τον εργολάβο όπως τον αποκαλούν. Μήπως αυτοί δεν ξεζουμίζουν τους αγρότες σ όλη την Ελλάδα? (ΚΥΔ ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ)

Απάντηση

06-04-2019 11:07kakos@

ορε παναγο βλεπεις μονοπαντα αν κοιταξεις καλυτερα θα δεις οτι εκεινοι που δε πληρωνουν ειναι κατι κανιβαλοι που εκμεταλευτικαν το ιδιο συστημα που σημερα κατηγορουν για να κανιβαλισουν αλλες ενωσεις για να κονομισουν αδιαφοροντας για ντοποιους υπαληλους που εμειναν ανεργοι κτλπ τωρα που θελουν κ αλλα απο τη πιτα θιγονται ταχα ..........για κοιτα καλυτερα ρε παναγο...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία