BACK TO
TOP
Agrenda

Ένα σεντ κάτω σε κάθε τιμολόγιο ρίχνει την τιμή στο αγελαδινό γάλα η βιομηχανία

Χωρίς τέλος είναι ο κατήφορος που έχουν πάρει η τιμές στο αγελαδινό γάλα, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας για τον κλάδο της εγχώριας γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, που πλέον κινείται στα όριά του οδηγώντας μονάδες ακόμη και στο λουκέτο.

1-Ageladino_gala

70
1

Οι εκκαθαρίσεις, για τις παραλαβές γάλακτος του τελευταίου διμήνου, υπέκρυπταν νέα αρνητική έκπληξη για πολλούς παραγωγούς, καθώς τα τιμολόγια αρκετών γαλακτοβιομηχανιών είχαν από 0,50 έως 0,80 λεπτά χαμηλότερες τιμές, συμπιέζοντας περαιτέρω τη μέση τιμή παραγωγού.

Συνολικά από το Νοέμβριο του 2018, όταν ξεκίνησε ο κύκλος των νέων πιέσεων, έχουν χαθεί τουλάχιστον 3 λεπτά το κιλό από το εισόδημα του παραγωγού, καθώς, όπως επισημάνθηκε στην Agrenda η μέση τιμή από τα πάνω από 41 λεπτά το κιλό, έχει πέσει στα περίπου 38 λεπτά το κιλό.

«Κάθε μήνα και μια νέα μείωση. Σε δεινή θέση οι μικροί παραγωγοί»

«Για το γάλα του Μαρτίου και του Απριλίου μας έκοψαν μισό λεπτό του ευρώ, για το κάθε κιλό. Σήμερα η μέση τιμή που μας δίνει η βιομηχανία είναι στα 37,7 λεπτά το κιλό, όταν στο τελευταίο δίμηνο του 2018 ήταν στα 41 λεπτά το κιλό. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει, κάθε μήνα μας ανακοινώνουν και μια μείωση» επισήμανε στην Agrenda κτηνοτρόφος από τη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος συνεργάζεται με τη γαλακτοβιομηχανία Δέλτα και για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μεταξύ αυτών που είδαν νέα μείωση στην τιμή του προϊόντος είναι και ο πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδος, Ηλίας Κοτόπουλος, ο οποίος παρέλαβε από την Μεβγάλ, με την οποία διατηρεί συνεργασία, τα τιμολόγια Μαρτίου του 2019, με τιμή στα 38 λεπτά το κιλό, από 38,8 λεπτά το κιλό στην αμέσως προηγούμενη εκκαθάριση.

Και αν συμβαίνει αυτό στον μεγαλύτερο, ίσως, παραγωγό αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, με ημερήσια παράδοση 24,5 τόνων, χωρίς να υπάρξει καν κάποια συζήτηση, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο πιο δεινή είναι η διαπραγματευτική θέση των μικρών παραγωγών.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 18 Μαϊου μαζί με το ένθετο «Φορολογία Αγροτών»
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-05-2019 13:35ΝΙΚΟΣ

ποια 37,7 λεπτα ρε παιδια??οι περισσοτεροι πλεον εχουμε κατω απο 35,5!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία