BACK TO
TOP
Agrenda

Εγκύκλιος Κόκκαλη για προπωλήσεις βάμβακος εσοδείας 2019

Το θεσµικό πλαίσιο για την προαιρετική διενέργεια προπωλήσεων σύσπορου βαµβακιού εσοδείας 2019 από τους παραγωγούς στα εκκοκκιστήρια θέτει σε εφαρµογή η νέα εγκύκλιος, που παρουσιάζει η εφηµερίδα Agrenda.

12-13_2

Ελένη Δούσκα

21
0

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης σε ειδική σύσκεψη µε οργανώσεις παραγωγών βάµβακος πρότεινε και ένα υπόδειγµα σύµβασης αγοραπωλησίας σύσπορουσύµφωνα µε το οποίο η παραλαβή συσπόρου βάµβακος θα γίνεται πλέον και µε την παράµετρο της υγρασίας, επιπρόσθετα δηλαδή από τα κριτήρια της Απόδοσης σε Ίνα, στα Ποιοτικά Χαρακτηριστικά και την Ποσότητα των Ξένων Υλών.

Στόχος µε την αναγραφή της υγρασίας στα έγγραφα παραλαβής κάθε φορτίου βάµβακος, είναι να µπορεί να αµείβεται ο παραγωγός που θα µαζέψει στεγνό βαµβάκι και να αφαιρείται η υγρασία από τους παραγωγούς που µάζεψαν υγρό βαµβάκι. Γι’ αυτό και στη σχετική σύµβαση αγοραπωλησίας σύσπορου υπάρχει ειδικός πίνακας αυξήσεων και µειώσεων της συµφωνηθείσας τιµής µε βάση κάθε ποιοτικό χαρακτηριστικό.

Ολόκληρη η εγκύκλιος

ΘΕΜΑ: Προπωλήσεις σύσπορου βαµβακιού

Στα πλαίσια της Οµάδας Εργασίας για τον τοµέα του βαµβακιού που συγκροτήθηκε µε την υπ’ αριθµ. 831/41538/28-3-2018 Απόφαση και τροποποιήθηκε µε τις υπ’ αριθµ 1247/59044/24-4-2018 και 2245/109319/22-8-2018 Αποφάσεις, συζητήθηκε και συµφωνήθηκε από την πλειοψηφία των µελών της οµάδας, η δηµιουργία θεσµικού πλαισίου για προαιρετική διενέργεια προπωλήσεων σύσπορου βαµβακιού µετά από αίτηµα της ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Βαµβακιού.

Το εν λόγω αίτηµα εξετάστηκε από τη νοµική σύµβουλο του υφυπουργού σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση Συστηµάτων Καλλιέργειας και ΠΦΠ και προτείνεται το συνηµµένο υπόδειγµα σύµβασης αγοραπωλησίας σύσπορου βαµβακιού. Σηµειώνεται ότι το εν λόγω υπόδειγµα είναι προαιρετικό και αφορά µόνο τις περιπτώσεις προπωλήσεων σύσπορου βαµβακιού.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο και αναλυτικό ρεπορτάζ αποκλειστικά στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Fresher.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία