BACK TO
TOP
Agrenda

∆εν ακούν πλέον υπουργούς οικονοµικών οι διεθνείς αγορές

Έχουν παρέλθει οι µέρες κατά τις οποίες οι επενδυτές κρέµονταν από τα χείλη των υπουργών Οικονοµικών των ισχυρών χωρών του πλανήτη.

3-YPORGOI

Μαρία Γιουρουκέλη

13
0

Έτσι, είτε η ανακοίνωση που έγινε το περασµένο σαββατοκύριακο είχε σκοπό να ενισχύσει την εµπιστοσύνη, είτε να αποκαλύψει κινδύνους, ίσως να µην το καταλάβαιναν καν, γράφει το Βloomberg αφού οι αγορές πήραν τάση τη ∆ευτέρα το πρωί από την αναστολή των δασµών Τραµπ έναντι του Μεξικού, όχι από τις δηλώσεις από τη συνάντηση των 20 οικονοµικών ηγετών στην Ιαπωνία. «Όταν οι µεγάλες αλλαγές στην οικονοµική πολιτική τίθενται από προεδρικά tweets απαντώντας σε θέµατα µετανάστευσης, οι υπουργοί Οικονοµικών µπορούν να πουν ό,τι θέλουν χωρίς να έχει ιδιαίτερη σηµασία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει τον εαυτό του υπουργό των πάντων», γράφει το Bloomberg σηµειώνοντας πως η εξουσία της επίλυσης του εµπορικού πολέµου µεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, δεν ανήκει σε κανέναν από όσους βρέθηκαν στη Φουκουόκα.

Στη Γηραιά Ήπειρο, ενόψει νέας µετωπικής σύγκρουσης σε Βρυξέλλες και Ιταλία για το χρέος, πρόσθετες επισφάλειες προκαλούν οι εµπορικές εντάσεις µε τον κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι να ανησυχεί για τις οικονοµίες της Κεντρικής Ευρώπης επειδή βασίζονται στο εξωτερικό εµπόριο. Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος διάδοχος του Ντράγκι, Όλι Ρεν λέει πως η ΕΚΤ δεν αποκλείει τη µείωση των επιτοκίων.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 14 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Ελαίας Καρπός  

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία