BACK TO
TOP
Agrenda

Επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ από τη Lidl Ελλάς και τα νέα καταστήματα

Ξεπερνώντας κατά περίπου 40 εκατοµµύρια ευρώ αυτές του προηγούµενου έτους, στα 120 θα ανέλθουν οι επενδύσεις της Lidl Ελλάς για το 2019. Μέσα στο πλάνο των επενδύσεων περιλαµβάνονται κινήσεις επέκτασης των υπηρεσιών προς τον καταναλωτή, µε ολοκλήρωση του πλάνου εγκατάστασης φούρνου σε όλα τα καταστήµατα και την ανάπτυξη του κωδικολογίου, µε πρόσθεση 250 νέων κωδικών, φτάνοντας σε ένα σύνολο 2550 προϊόντων, περισσότερο από το 67% των οποίων είναι ελληνικά.

4-LIDL

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

52
0

Αυξάνεται επίσης, µέσω αυτού του κύκλου επενδύσεων, η µισθολογική δαπάνη, σε ποσοστό 5,3%, µε συνεπακόλουθο τις αυξηµένες απολαβές για όλους τους εργαζοµένους.

Το πλήθος των καταστηµάτων του δικτύου επίσης θα µεγαλώσει, µε τη Lidl Ελλάς να προχωρά σε λειτουργία ακόµη 6 καταστηµάτων, φτάνοντας συνολικά τα 229 σηµεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, ενώ ανακοινώνεται πως µέχρι το 2020, θα έχουν δηµιουργηθεί ακόµη περισσότερες άµεσες θέσεις εργασίας στην εταιρεία, µε τους εργαζοµένους να αγγίζουν σε αριθµό τις 6000. Εδώ σηµειώνεται, πως συνολικά υποστηρίζονται από τη Lidl Ελλάς 18.185 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,49% της συνολικής απασχόλησης στην χώρα µας. Από αυτές τις θέσεις εργασίας, σήµερα, πάνω από 5.550 είναι άµεσες, 7.000 έµµεσες και 5.600 επαγόµενες στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας της επιχείρησης.

Ακόµη, η εταιρεία πρόκειται να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς της χώρους, συγκεκριµένα δηµιουργώντας νέους χώρους ψύξης και κατάψυξης και τοποθετώντας ράφια στα 3 από τα 4 logistics centres που διαθέτει, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα.

Το 0,39% του ΑΕΠ

Η συνολική προστιθέµενη αξία της Lidl Ελλάς στην ελληνική οικονοµία είναι σήµερα 11 φορές αυξηµένη σε σχέση µε το 1ο έτος λειτουργίας της και ανέρχεται σε 712 εκατοµµύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,39% του ΑΕΠ της χώρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Lidl Hellas, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, «τα τελευταία χρόνια, σε µια πραγµατικά δύσκολη καµπή για την Ελληνική οικονοµία, επενδύσαµε σηµαντικά κεφάλαια. Επενδύσαµε σε ανθρώπους και υποδοµές. ∆ηµιουργήσαµε ένα ισορροπηµένο και βιώσιµο µοντέλο ποιότητας και λειτουργικών εξόδων, που διευκόλυνε τις σωστές επιλογές προς όφελος του καταναλωτή - πελάτη. Επάνω σε αυτό το ισχυρό θεµέλιο εξελίσσουµε την επιχειρηµατική µας πρακτική, προσφέροντας λύσεις στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού».

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την αγορά, σε περιβάλλον υψηλού ανταγωνισµού, µε πίεση για µεγάλες προσφορές και καλύτερη εξυπηρέτηση, η εταιρεία κατάφερε να κλείσει θετικά µε αύξηση ύψους 4,3%, για το προηγούµενο οικονοµικό έτος.

H συνολική συνεισφορά της Lidl Ελλάς σε φορολογικά έσοδα είναι 9 φορές αυξηµένη σε σχέση µε το 1ο έτος λειτουργίας της και ανέρχεται σε 247 εκατοµµύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,32 % των φορολογικών εσόδων του κράτους.

«Καθηµερινά επενδύουµε στα κεντρικά αξιακά µας θέµατα -φρεσκάδα, ποιότητα, ελληνικότητα σε µόνιµα χαµηλές τιµές- καθώς και στους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, τονίζει ο Ι. Ανδρεανίδης.

Η µείωση του πλαστικού, η σπατάλη τροφίµων, η προώθηση µίας διατροφής µε προϊόντα µε βιώσιµα χαρακτηριστικά και η ανακύκλωση υλικών αποτελούν βασικούς πυλώνες του προγράµµατος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl Ελλάς. Τα παραπάνω συζητήθηκαν µε αφορµή τη συµπαραγωγή παράστασης µουσικού θεάτρου που ανακοίνωσε στις 11 Ιουνίου η Lidl Ελλάς σε εκδήλωση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο χορηγίας πολιτιστικών δράσεων για τη βιόσιµη ανάπτυξη.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 14 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Ελαίας Καρπός  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία