Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Από τον πρωθυπουργό το φίλτρο για τα νέα πρόσωπα των οργανισμών

Οι συζητήσεις για τις νέες θέσεις συµβούλων και διοικούντων οργανισµών, µάλλον απορροφούν περισσότερη ενέργεια απ’ όση επιβάλλεται για τη διαµόρφωση της νέας στρατηγικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων αλλά ας γίνει δεκτό ότι είµαστε ακόµα στην αρχή.

k2_2

Γιάννης Πανάγος

1556
0

Περί της στρατηγικής, πέραν της «επιστολής» τεσσάρων σηµείων του κ. Μητσοτάκη στο πρώτο υπουργικό δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερα στοιχεία. Όσο για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κρίσιµες θέσεις του υπουργείου και των εποπτευόµενων οργανισµών, η συζήτηση καλά κρατεί και οι διαρροές πάνε κι έρχονται.

Εντύπωση, έχει προκαλέσει για παράδειγµα η σπουδή δηµοσιογράφου από το γραφείο τύπου του υπουργείου να δώσει το όνοµα του Κώστα Μπαγινέτα, ως αντικαταστάτη του Νίκου Αντώνογλου στη θέση του γενικού γραµµατέα, την ίδια ώρα που ο υπουργός έβλεπε τους δηµοσιογράφους χωρίς να παρέχει µια τέτοια ενηµέρωση.  Αυτό που ξέρουµε προς το παρόν είναι ότι έχουν γίνει δεκτές από τον κ. Βορίδη µόνο οι παραιτήσεις των διοικητών οργανισµών.

Το δεύτερο βέβαιο είναι ότι τη θέση διευθυντή στο γραφείο του υπουργού αναλαµβάνει ο στενός του συνεργάτης Θεοδόσης Αθανασάς. Από εκεί και πέρα το χάος.  Οι πληροφορίες θέλουν την πρώτη επιλογή, των υποψηφίων για τις κρίσιµες θέσεις στο υπουργείο και τους οργανισµούς να την κάνει το γραφείο του πρωθυπουργού. Εκεί έρχονται οι υποψηφιότητες, από κει ξεκινούν οι προτάσεις και στη συνέχεια ο υπουργός,  όπως συµβαίνει και σε όλα τα υπουργεία, ενηµερώνεται, βλέπει τους υποψήφιους, δίνει ή όχι τη συγκατάθεσή του και τα πράγµατα εξελίσσονται αναλόγως. Η Agrenda έχει στη διάθεσή της αρκετά από τα ονόµατα που εµπλέκονται σ’ αυτή τη διαδικασία, για λόγους τάξης ωστόσο, αποφεύγει σ’ αυτή τη φάση να δηµοσιεύσει περισσότερα στοιχεία. Έτσι, το τυπικο, µε βάση την ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: 

∆ιαδοχικές συναντήσεις είχε από το πρωί της Τετάρτης ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, µε υπηρεσιακά στελέχη και επικεφαλής εποπτευόµενων οργανισµών του υπουργείου προκειµένου να ενηµερωθεί σχετικά.

Στο πλαίσιο της ενηµέρωσής του από τους επικεφαλής των εποπτευοµένων φορέων του Υπουργείου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Μάκης Βορίδης, δέχθηκε τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστηµών, Παναγιώτη Σκοτειδάκη, τον Πρόεδρο και τον ∆ιευθύνοντα Σύµβουλο του ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ Νικόλαο Κατή και Αθανάσιο Μπακαλέξη, τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεµπέ και τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Χρόνη Πολυχρονίου.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Ιουλίου, μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία