Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Ένα ιδιότυπο “Uber” αποκλειστικά για ανάγκες κτηνοτροφίας

Όπως με τα ταξί, οι κτηνοτρόφοι στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκουν από το κινητό τους, οδηγό για τα ζώα τους.

2-Uber-fortiga

Βασίλης Σοφός

1436
0

∆ύο αγγλικές επιχειρήσεις, η SellMyLivestock (SML) και η Haulage Exchange, συνεργάστηκαν για να προσφέρουν στους Άγγλους κτηνοτρόφους άµεση επικοινωνία µεταξύ παραγωγών και εταιρειών µεταφοράς ζωικού κεφαλαίου χωρίς καθυστερήσεις και µε την χαµηλότερη δυνατή τιµολογιακή προσφορά, εξοικονοµώντας παράλληλα δροµολόγια, καύσιµα και ρύπους.

Μεταφορά του ζωικού τους κεφαλαίου χωρίς τηλεφωνική κλήση σε κάποια εταιρεία ή ιδιώτη επαγγελµατία, αλλά µέσα από µια διαδικτυακή πλατφόρµα θα µπορούν να ζητούν µικροί και µεγάλοι κτηνοτρόφοι στην Αγγλία, χάρη σε δύο κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που ανέπτυξαν αυτή την ιδέα.

Όλα γίνονται µέσα από µια πλατφόρµα, από την οποία οι ενδιαφερόµενοι µπορούν ανά πάσα στιγµή να πάρουν προσφορά µεταφοράς ανάµεσα από 36.000 εγγεγραµµένους χρήστες-ιδιώτες ή εταιρείες µεταφορών. Ο πελάτης-παραγωγός µπορεί να «κλείσει τη δουλειά», να παρακολουθεί όλη τη διαδικασία και να επικοινωνεί µε τον µεταφορέα για οποιαδήποτε πληροφορία. Πίσω από αυτή την ιδέα βρίσκονται οι σύγχρονες προκλήσεις, που ενέχει ένας από τους δυσκολότερους κλάδους, ο κλάδος των οδικών µεταφορών.

Με πάνω από 36.000 ενεργούς χρήστες και 50.000 οχήµατα διαθέσιµα να κάνουν τον γύρο του κόσµου, η πλατφόρµα βοηθά τόσο τους παραγωγούς όσο και τους ιδιώτες οδηγούς των οχηµάτων, δίνοντάς τους λύσεις σε προβλήµατα όπως είναι οι «άδειες» επιστροφές από ένα ταξίδι, αφού µέσα από την πλατφόρµα ο επαγγελµατίας οδηγός µπορεί να δηλώσει την τοποθεσία του και να κληθεί να δουλέψει για κάποιον άλλο χωρίς καθυστερήσεις.

Τα ουσιαστικά οφέλη της πλατφόρµας

Σκοπός της διαδικτυακής πλατφόρµας, η οποία είναι διαθέσιµη και σε µορφή εφαρµογής για κινητά, είναι να φέρει σε επαφή τους οδηγούς φορτηγών για να βοηθήσει -εκείνους αρχικά- να λειτουργούν πιο αποτελεσµατικά, πετυχαίνοντας την κερδοφορία που λείπει από τον κλάδο.

Το όφελος όµως από όλο αυτό αφορά άµεσα και τον κτηνοτρόφο που µπορεί να χειριστεί σε λιγότερο χρόνο και µε ευκολότερο τρόπο το ζωικό του κεφάλαιο, µε στόχο, όπως είναι φυσικό, ξανά την κερδοφορία, αφού ο ενδιαφερόµενος µπορεί σε πραγµατικό χρόνο να εντοπίζει τον επόµενο διαθέσιµο οδηγό σύµφωνα µε τα κριτήριά του.

Παράλληλα, η φιλοσοφία της εφαρµογής αυτής, περιορίζει στο ελάχιστο, πάντα σε συνάρτηση µε τη διάθεση του οδηγού του οχήµατος, τα δροµολόγια και οι αποστάσεις που ολοκληρώνει ο ίδιος, χωρίς να έχει φορτίο. Συνεπώς, οι ρύποι που προέρχονται από τις µεταφορές, µειώνονται.

 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Ιουλίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία