BACK TO
TOP
Agrenda

Με διπλάσια τιμή και μέχρι 1,20 το κιλό η επιτραπέζια ντομάτα

Ακριβές εισαγωγές από Σερβία, Πολωνία διπλασίασαν την τιμή στη ντόπια ντομάτα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda. Μικρότερες οι διαθέσιμες ποσότητες στην αγορά, ενώ φαίνεται να τελείωσαν και οι θερμοκηπιακές.

3-Epitrapezia-ntomata

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

337
0

Πάνω από τα επίπεδα των 1,30 ευρώ µέση τιµή έχει φτάσει να πωλείται από τον παραγωγό η ντοµάτα. Η τιµή έχει διπλασιαστεί περίπου από την προηγούµενη εβδοµάδα, αποτέλεσµα κυρίως της µειωµένης ποσότητας που κινείται στην αγορά και των ακριβών εισαγωγών του προϊόντος.

Σύµφωνα µε τον Μανώλη ∆ερµιτζάκη, υπεύθυνο γεωπόνο της Lasagro στο Λασίθι της Κρήτης, έχει τελειώσει η ελληνική παραγωγή στα θερµοκήπια, αφήνοντας µόνο την υπαίθρια ντοµάτα στην αγορά. Αυτό, σε συνδυασµό µε τις υψηλές τιµές στις εισαγωγές του προϊόντος που προέρχονται κυρίως από την Πολωνία και τη Σερβία, έχουν ανεβάσει την τιµή στην εγχώρια αγορά.

Σηµειωτέον ότι στις µεγάλες λαχαναγορές, οι παρτίδες φτάνουν στα 2 ευρώ τιµή χονδρικής για τις έξτρα, ενώ στο 1,5 µε 1,6 ευρώ κυµαίνεται η επικρατέστερη τιµή για τις ντοµάτες κατηγορίας 1 αλλά και για τις εισαγόµενες.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Αυγούστου


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία