BACK TO
TOP
Agrenda

Σταθερή εικόνα μεγέθυνσης της παγκόσμιας αγοράς λιπασμάτων ως το 2023

Κατά 3% θα μεγεθύνεται κάθε χρόνο η αγορά ως το 2023, φτάνοντας τους 151 εκατ. τόνους

3-lipasmata

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

16
0

Κατά 3% ετησίως αναµένεται να αυξάνεται από το 2018 έως το 2023, η παγκόσµια αγορά για σύνθετα λιπάσµατα (αγορά που έχει ήδη εκτιµηθεί σε περίπου 50 δισεκατοµµύρια δολάρια), οδηγούµενη από έναν ταχέως αναπτυσσόµενο πληθυσµό σε παγκόσµιο επίπεδο και από τη µείωση του όγκου των αρδευόµενων εκτάσεων ανά κάτοικο, σύµφωνα µε νέα έκθεση του παγκόσµιου φορέα παροχής επιχειρηµατικών πληροφοριών IHS Markit.

Η τρέχουσα παγκόσµια ζήτηση για σύνθετα λιπάσµατα υπερβαίνει τους 131 εκατ. τόνους το 2019, ενώ αναµένεται ότι ο κλάδος θα φτάσει πάνω από 151 εκατοµµύρια τόνους µέχρι το 2023, σύµφωνα µε την έκθεση IHS Markit NPK Compound Fertilizers.

Τα σύνθετα λιπάσµατα NPK, τα οποία συνδυάζουν δύο ή τρία από τα κύρια θρεπτικά συστατικά που χρησιµοποιούνται στη βιοµηχανία λιπασµάτων για την προώθηση της ταχείας ανάπτυξης των φυτών - άζωτο (N), φωσφόρο (P) και κάλιο (K)- θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη να βελτιωθεί η µέση διατροφή ενός µεγάλου µέρους του παγκόσµιου πληθυσµού.

«Η ζήτηση για λιπάσµατα οφείλεται στην ανάγκη για τροφή, η οποία µε τη σειρά της καθοδηγείται από το µέγεθος και τον πλούτο του πληθυσµού», δήλωσε ο Bala Suresh, εκτελεστικός διευθυντής της IHS Markit και επικεφαλής της έκθεσης IHS Markit NPK Compound Fertilizers.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία