BACK TO
TOP
Agrenda

Τα όψιμα καρπούζια του Σεπτεμβρίου περιμένει για να ρεφάρει η Μακεδονία

Σηµαντική απώλεια παραγωγής, εξαιτίας των καιρικών φαινοµένων και τιµές που µετά το αρχικό τους ελπιδοφόρο ξεπέταγµα έχουν αρχίσει να χάνουν δυναµική, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την τρέχουσα εικόνα της εµπορικής σεζόν για τα καρπούζια της Πιερίας και της Χαλκιδικής.

karpouzi2

Λεωνίδας Λιάμης

129
0

Στην περιοχή του ∆ήµου ∆ίον, της Πιερίας, όπου καλλιεργήθηκαν φέτος πάνω από 1.000-1.200 στρέµµατα µε µποστάνια καρπουζιών, η γεύση που αφήνει η σεζόν στους παραγωγούς δεν είναι «γλυκιά», παρότι οι τιµές είναι λίγο καλύτερες από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

«Μιλάµε για µια µέτρια χρονιά. Οι στρεµµατικές αποδόσεις δεν είναι ικανοποιητικές, πιθανότατα λόγω του σοκ που επέφεραν στα φυτά οι διαρκείς εναλλαγές που είχαµε το προηγούµενο διάστηµα από κρύο σε ζέστη», τόνισε στην Agrenda ο παραγωγός Νίκος Παπαστεργίου από την περιοχή της Καρύτσας, χωρίς να αποκλείσει όµως και το ενδεχόµενο να ευθύνεται εν µέρει κι ο σπόρος, ο οποίος «δεν είναι όπως παλαιότερα».

Αναφερόµενος στις αποδόσεις των δικών του µποστανιών, τα οποία και φέτος κάλυψαν πάνω από 100 στρέµµατα µε καρπουζιές, ο παραγωγός επισήµανε ότι η µέση παραγωγή κυµαίνεται περίπου στους 5 τόνους το στρέµµα, όταν παραδοσιακά το «στήσιµο» κινείται στους 8-9 τόνους.

Πεσµένες αποδόσεις, στα επίπεδα των 5 τόνων το στρέµµα, κατέγραψε και ο ∆ιονύσης Φώλιος, επίσης παραγωγός µε 20 στρέµµατα µποστάνι φέτος, ενώ στους περίπου 4 τόνους ήταν η παραγωγή και στο χωράφι των 5 στρεµµάτων του Σταύρου Χαρέλη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία