Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Agrenda

Η Βίβλος Ψηφιακής Αναβάθμισης αλλάζει τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τεκμηρίωση δράσεων της νέας ΚΑΠ αχρηστεύει παρωχημένο μηχανογραφικό και συντεχνία ΟΣΔΕ

1-Psifiakos-Metasximatismos

Γιάννης Πανάγος

1977
0

Η Βίβλος Ψηφιακής Αναβάθµισης βάσει της οποίας ξεδιπλώνεται ο ψηφιακός µετασχηµατισµός σε όλο το φάσµα της δηµόσιας διοίκησης, φέρνει πιο κοντά τον επαναπροσδιορισµό του ρόλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη γενναία αναβάθµιση των µηχανογραφικών του υποδοµών και φυσικά την αποµάκρυνση της γνωστής συντεχνίας του ΟΣ∆Ε που λυµαίνεται εδώ και χρόνια τον Οργανισµό.

Το πνεύµα της νέας ψηφιακής εποχής επιβεβαιώνεται και από το αποτέλεσµα της ενηµερωτικής συνάντησης στις αρχές του µήνα για την υλοποίηση της νέας Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής στο υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, µετά από πρόσκληση του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη. Εκεί τέθηκαν τα θεµέλια για τη συγκρότηση και λειτουργία Συντονιστικής Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηµατισµού, στην οποία θα συµµετέχουν όλοι οι αρµόδιοι διευθυντές ή γενικοί διευθυντές από όλα τα υπουργεία, καθώς επίσης και οι επικεφαλής σχετικών οργανισµών, όπως εν προκειµένω ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην πρόσκληση Πιερρακάκη αναφέρονται µεταξύ αυτών, οι ΚτΠ, Η∆ΙΚΑ, Ε∆ΕΤ, Κτηµατολόγιο, ΟΑΣΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΕΤΑΑ, ΕΚ∆∆Α, ΕΕΤ, ΕΚΟΜΕ, ΕΛ∆Ο κ.α.

Με βάση τις κατευθύνσεις Πιερρακάκη, στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων και η αποδοτική λειτουργία των φορέων της δηµόσιας διοίκησης. Έµφαση δίνεται επίσης στην ανάπτυξη των απαιτούµενων ψηφιακών δεξιοτήτων στο προσωπικό του δηµόσιου τοµέα που θα αναλάβει την υλοποίηση και υποστήριξη των σχετικών δράσεων (σ.σ. Agrenda: έτσι ώστε να µην αλωνίζουν οι διάττοντες τεχνικοί σύµβουλοι).

Εκτιµάται ακόµα ότι η υλοποίηση της στρατηγικής θα βελτιώσει τη θέση της Ελλάδας στο δείκτη DESI της ΕΕ, ο οποίος αυτή τη στιγµή επιβεβαιώνει τη φτωχή ψηφιακή εµπειρία των καθηµερινά συναλλασσόµενων µε το ελληνικό δηµόσιο. Ο εκσυγχρονισµός της δηµόσιας διοίκησης, τονίζεται στο έγγραφο Πιερρακάκη, δεν είναι απλώς ζήτηµα γραφειοκρατίας ή καλύτερης εξυπηρέτησης. Είναι ζήτηµα διαφάνειας και καλύτερης λειτουργίας της δηµοκρατίας, αποτελεί έναν µοχλό οικονοµικής ανάπτυξης και σχετίζεται άµεσα µε τον τοµέα της γνώσης και της έρευνας.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 24 Αυγούστου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία