BACK TO
TOP
Agrenda

Η οικογένεια Δαλαμήτρα μεταποιεί το δικό της γάλα με 70 αγελάδες

Η κατάσταση στον τοµέα της γαλακτοβιοµηχανίας αποτέλεσε σηµείο καµπής για µια γαλακτοκοµική µονάδα στους πρόποδες του Ολύµπου, η οποία εδώ και δυο µήνες, νοικιάζοντας ένα παρασκευαστήριο, ξεκίνησε να µεταποιεί το γάλα που παράγει.

40-41_17

Πέτρος Γκόγκος

179
0

Η Φάρµα ∆αλαµήτρα είναι µία αγελαδοτροφική µονάδα παραγωγής γαλακτοκοµικών προϊόντων, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύµπου, στην Καρίτσα Πιερίας.

Η τετραµελής οικογένεια ∆αλαµήτρα, διαθέτει 70 αρµεγόµενες αγελάδες, µε άµεσο στόχο την αύξησή τους, σε συνάρτηση πάντα µε την αυξανόµενη ζήτηση των προϊόντων της από την αγορά.

Ο µέσος όρος της παραγωγής γάλακτος της φάρµας ανά ηµέρα είναι 1.500 κιλά, µε το συνολικό ζωικό κεφάλαιο να ανέρχεται στις 200 αγελάδες, µε εκτίµηση αύξησής του στις 250 αγελάδες.

Μάλιστα µέχρι πολύ πρόσφατα παρέδιδε το γάλα τους σε µεγάλη γαλακτοβιοµηχανία. Σήµερα, µας λέει η 27χρονη Μαρία ∆αλαµήτρα, η τιµή του γάλακτος, στα 32 λεπτά το κιλό, έχει πέσει σε αρκετές περιπτώσεις κάτω από το κόστος παραγωγής του προϊόντος. «Ήταν καιρός να πάµε ένα βήµα παραπέρα. Η απόφαση ήταν όλης της οικογένειας» δηλώνει η ίδια στην εφηµερίδα Agrenda.

Η Μαρία όπως και ο αδελφός της, ο Θοδωρής είναι χαρακτηριστικό παράδειγµα µιας νέας γενιάς που «επιστρέφει» µε καινούργιους όρους στο κοµµάτι της αγροδιατροφής, ενσωµατώνοντας τεχνικές και µεθοδολογίες που ανταποκρίνονται στις σηµερινές επιταγές της αγοράς και των καταναλωτών. «Εγώ και ο αδερφός µου, ως τρίτη γενιά κτηνοτρόφων, κάναµε µια απόλυτα συνειδητή επιλογή, να εργαστούµε στον τόπο µας για µια καλύτερη ποιότητα ζωής και να µην τα εγκαταλείψουµε ακολουθώντας το δρόµο προς το εξωτερικό», δηλώνει στην Agrenda.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία