BACK TO
TOP
Agrenda

Δείχνει κάθε μέρα την αξία της η τεχνολογία Agrotain

Μείωση των εισροών στην καλλιέργεια και κατ’ επέκταση του κόστους παραγωγής και του αποτυπώµατος άνθρακα, µε ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας και ως εκ τούτου και των συνολικών εσόδων της εκµετάλλευσης, συνδυάζει η χρήση σταθεροποιητή στα λιπάσµατα και συνίσταται στους αγρότες αν θέλουν να βελτιώσουν το εισόδηµά τους.

34_5

Λεωνίδας Λιάμης

30
0

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρήγας Καραµάνος που εργάζεται εργάζεται χρόνια στο τµήµα R&D της εταιρείας Koch Agronomic Services, στον Καναδά, σηµειώνοντας πως ένα από τα µεγαλύτερα προβλήµατα στη χρήση των αζωτούχων λιπασµάτων είναι η απώλειά τους στο περιβάλλον, είτε στη γη, είτε στην ατµόσφαιρα, µέσω της έκπλυσης, της απορροής ή της εξάτµισης. Ο κ. Ρήγας ήταν ο κύριος οµιλητής στο συνέδριο της εταιρείας Gavriel που πραγµατοποιήθηκε στις 27 Σεπτεµβρίου στο ξενοδοχείο  Grand hotel Palace στη Θεσσαλονίκη µε θέµα «Νέες Τεχνολογίες στα λιπασµατα αζώτου». Στην παρουσίαση έγινε αναφορά στις νέες τεχνολογίες για το αζώτο, στα πλεονεκτήµατα του σταθεροποιητη Agrotain σε σχέση µε αντίστοιχα προϊόντα µιµητές του όπως και τα πλεονεκτήµατα του Agrotain σε σχέση µε τους σταθεροποιητές νιτροποιησης.

Σύµφωνα µε τους οµιλητές, όπως αποδεικνύεται από χιλιάδες πειραµατικά σε παγκόσµιο επίπεδο είναι από τις πιο αξιόλογες τεχνολογιες όσον αφορά στο άζωτο µε την µεγαλύτερη επίδραση στην αύξηση της σοδειάς που είναι και το ζητούµενο. Τέλος έγιναν αναφορές σε µύθους και πραγµατικότητες δίνοντας έγκυρες απαντήσεις σε ερωτήµατα που απασχολούν την χρήση των λιπασµάτων µε βάση την ουρια.

Ο κύριος Καραµάνος εξήγησε πώς δουλεύει το  Agrotain, καθώς και τους λόγους για τους οποίους είναι πιο αποτελεσµατικό σε σχέση µε τις αποµιµήσεις που κυκλοφορούν.

Αποδείχτηκε, όπως είπε, πως η αύξηση στην σοδειά ξεπερνά το 10% ενώ την ίδια στιγµή δίνεται η δυνατότητα να µειωθούν τα κιλά λιπάσµατος που χρησιµοποιούνται,  αρα και τα κοστολογια.

Ενδιαφέρον επισης είχε η παρέµβαση του κυρίου Μπαρτζιαλη ∆ηµήτρη, από το εργαστήριο γεωργίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσµατα του 2ετους πειραµατικού στο οποίο ήταν υπεύθυνος και πραγµατοποιηθηκε για να συγκρινει την αποτελεσµατικότητα των ενισχυµενων µε Agrotain λιπασµάτων Nutrimore σε σχεση µε τα κοινά χηµικά λιπάσµατα. Αποδείχτηκε πως το Agrotain δουλεύει άψογα και στις  ελληνικές συνθήκες. Σε σιτάρι,  καλαµπόκι και βαµβάκι η σοδειά αυξήθηκε τουλάχιστον 10% ενώ την ίδια στιγµή αυξήθηκε το ποσοστό χλωροφυλλης- δείκτης καλής θρέψης σε αζωτο, η παραγωγή βιοµάζας και τέλος το ποσοστό πρωτεΐνης στα σιτηρά.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Profi.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία