BACK TO
TOP
Agrenda

Προσαύξηση δικαιωμάτων νέων με στρεμματικό όριο

Οικονομία στο Εθνικό Απόθεμα προτείνει η φινλανδική προεδρία

3-Trakter-Kap

23
0

Την εισαγωγή ενός στρεµµατικού ορίου στην προσαύξηση δικαιωµάτων Νέων Αγροτών και επιπλέον προϋποθέσεις για τους δικαιούχους της αναδιανεµητικής ενίσχυσης, προτείνει η φινλανδική προεδρία για την ερχόµενη περίοδο. Ειδικότερα, όσον αφορά την προσαύξηση των δικαιωµάτων, εδώ το σκεπτικό έχει να κάνει µε τις περιπτώσεις όπου το µέτρο «ξεχειλώνει» το Εθνικό Απόθεµα και δίνονται «πολλά σε λίγους». ∆ηλαδή, προτείνεται για παράδειγµα, κάθε νέος αγρότης να λαµβάνει προσαύξηση των δικαιωµάτων του για 50 στρέµµατα, ανεξαρτήτως της συνολικής του έκτασης. Οι παραπάνω προτάσεις έρχονται σε συνέχεια αιτηµάτων των κρατών-µελών και αναµένεται να συζητηθούν στο Συµβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 18 Νοεµβρίου.

Συγκεκριµένα, η τροποποίηση προβλέπει:

Άρθρο 7 «Συµπληρωµατική ενίσχυση για νέους αγρότες»
1. Τα κράτη µέλη µπορούν να προβλέπουν συµπληρωµατική στήριξη εισοδήµατος για τους νέους γεωργούς, υπό τους όρους που καθορίζονται στο παρόν άρθρο και όπως καθορίζονται περαιτέρω στα στρατηγικά τους σχέδια για την ΚΑΠ.
2. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους να συνεισφέρουν στον ειδικό στόχο που αναφέρεται στο άρθρο 6 στοιχείο ζ) και να αφιερώσουν σε αυτόν τον στόχο, σύµφωνα µε το άρθρο 86 παράγραφος 4, ένα ελάχιστο ποσό, όπως αναφέρεται στο παράρτηµα Χ, τα κράτη µέλη µπορούν να παρέχουν συµπληρωµατική στήριξη εισοδήµατος για τους νέους γεωργούς που έχουν συστήσει αγροτική εκµετάλλευση για πρώτη φορά και οι οποίοι δικαιούνται πληρωµή στο πλαίσιο της βασικής στήριξης εισοδήµατος που αναφέρεται στο άρθρο 17. Τα κράτη µέλη µπορούν να αποφασίσουν να χορηγήσουν την ενίσχυση βάσει του παρόντος άρθρου σε γεωργούς που έχουν λάβει στήριξη δυνάµει του άρθρου 50 του κανονισµού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 για το υπόλοιπο της περιόδου που αναφέρεται στην παράγραφο 5 του εν λόγω άρθρου.
3. Η συµπληρωµατική εισοδηµατική στήριξη για τους νέους γεωργούς λαµβάνει τη µορφή ετήσιας αποσυνδεδεµένης ενίσχυσης ανά επιλέξιµο εκτάριο ή κατ ‘αποκοπή ποσό. Τα κράτη µέλη µπορούν να αποφασίσουν να χορηγήσουν την ενίσχυση βάσει του παρόντος άρθρου µόνο σε ένα µέγιστο αριθµό εκταρίων ανά νεαρό αγρότη.

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου μαζί με το περιοδικό Fresher
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία