Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγρόκτημα

IMG_1285

Μεγάλωσε µέσα στους αργαλειούς και αγάπησε το ρυθµικό τους τραγούδι. Ως ενήλικη γυναίκα αρνιόταν να ασχοληθεί µε την τέχνη, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να ξεφορτωθεί τους κρητικούς αργαλειούς της οικογένειας. Τα µαθήµατα υφαντικής, που οργάνωσε πριν επτά χρόνια το ΚΑΠΗ του χωριού της και το πρόγραµµα γυναικείας επιχειρηµατικότητας την έφεραν στα υφάδια. Σήµερα έχει δηµιουργήσει το επιτυχηµένο brand Kurelu µε craft και tailor made υφαντά, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα, και όχι µόνο, χάρη στη δύναµη των social media.

58-59_2

Ο ∆ηµήτρης Χορν, ως καταπιεσµένος τραπεζικός υπάλληλος, κοιτούσε τον πίνακα του Βαττώ «Επιβίβαση για τα Κύθηρα» και ονειρευόταν την Μπιµπή του. Ο «Σπύρος» του Θ. Αγγελόπουλου θα επέστρεφε εκεί, µετά από 32 χρόνια εξορίας. Είναι τυχαίο που ο Βαττώ, ο Αγγελόπουλος και ο Τζαβέλας έστησαν εκεί το σκηνικό της ουτοπίας;

epirus_awards

Εμμένοντας ανά τα χρόνια στην υψηλή παρεχόμενη ποιότητα αλλά και γεύση των προϊόντων της, η ΗΠΕΙΡΟΣ αναδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά η μεγάλη νικήτρια στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection 2019. Στα φετινά βραβεία ποιότητας, τις εντυπώσεις έκλεψε η φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ, σε όλες της τις εκδοχές, αποσπώντας συνολικά τρεις χρυσές διακρίσεις για τους κωδικούς: ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π., ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π. με 40% λιγότερο αλάτι και ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π..

Arnaki-fourno

Σε φυσικούς βοσκοτόπους, βόσκουν τα αρνάκια Ελασσόνας, τα οποία ανήκουν στο Μητρώο των Προστατευοµένων Ονοµασιών Προέλευσης και το κρέας τους πωλείται µόνο φρέσκο.

oinotourismos-2

Το Αγρόκτηµα ταξίδεψε στη Αρχαία Νεµέα και το Κτήµα της οικογένειας Παλύβου. Στον προορισµό µάς υποδέχθηκαν οι γεµάτοι ανοιξιάτικα λουλούδια αµπελώνες και οι πάντα χαµογελαστές κόρες του Νεµεάτη οινοποιού.

01_12

Τον µισό χρόνο καλλιεργεί εντατικά 1.100 στρέµµατα µε ρύζι στον κάµπο της Χαλάστρας και άλλα 150 µε βαµβάκι και τον άλλο µισό συµµετέχει µε τα έργα του σε εκθέσεις στο Μόντε Κάρλο, το Παρίσι, τη Φλωρεντία, δίπλα σε «ιερά τέρατα» της ζωγραφικής.

zoo-workshop-3

Όποιος περιμένει απόσβεση επένδυσης στα εντατικά συστήματα εκτροφής αιγοπροβάτων θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μία 6ετία όσο καλός και να είναι, σύμφωνα με την παρουσίαση του επίκουρου καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάση Γελασάκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Milk Conference μίλησε ουσιαστικά για έναν κλάδο αλλά δύο διαφορετικές δουλειές όσον αφορά την εντατική και εκτατική κτηνοτροφία.

zoo-workshop-4_2

Κτηνοτρόφος με 300 πρόβατα, ο Πλίκας Αναστάσιος ανέφερε πως από το 2017 τα πράγματα έχουν πάρει άκρως αρνητική τροπή, καθώς με 85 λεπτά κόστος, στους 100 τόνους παραγωγή, χάνονται 10.000 ευρώ από την τσέπη του κτηνοτρόφου.

zoo-workshop-2

Άλλους τρόπους ώστε να καλυφθεί η ζημιά που είχαν οι αιγοπροβατοτρόφοι στα νησιά καθώς οι κτηνοτρόφοι αυτοί δεν έλαβαν ενισχύσεις de minimis εξετάζει αυτή την περίοδο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου κατά τη διάρκεια του Milk Conference που διοργάνωσε η Agrenda.

1_4

Νέους ορίζοντες που οφείλουν να επεξεργαστούν με προσοχή όλοι οι παραγωγικοί συντελεστές της κτηνοτροφίας στη χώρα ώστε να «καβαλήσει» η Ελλάδα το κύμα της αύξησης στη ζήτηση αιγοπρόβειου γάλακτος και τυριού διεθνώς, άνοιξε με την εισήγησή του ο διεθνούς φήμης καθηγητής και ζωοτέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σαρδηνίας, Giuseppe Pulina, κεντρικός ομιλητής στο MilkConference που διοργάνωσε η Agrenda το πρωί του Σαββάτου στα πλαίσια της Zootechnia.

brizola-avgo

Μια εξαιρετικά δυναµική επιχειρηµατική τάση στο χώρο της εγχώριας υψηλής γαστρονοµίας διαµορφώνει η ποιοτική ανωτερότητα των αυτόχθονων φυλών. Με τη ζήτηση να αυξάνεται και τις διαφορές στη φυσικο-χηµική σύνθεση του κρέατος να αποδεικνύονται επιστηµονικά, προτεραιότητα αποτελεί η διαφύλαξη και η βελτίωση του πολύτιµου DNA

Mandls-Ziegenhof-CFB_2543_2

O Μichael Mandl είναι δεύτερης γενιάς κτηνοτρόφος που παρέλαβε µονάδα αγελάδων και στη θέση της ίδρυσε το 2002 µια νέα µε κατσίκια για βιολογικό γάλα, που αξιοποιείται για την παραγωγή τυριού από το ιδιόκτητο τυροκοµείο. Στα 16 χρόνια λειτουργίας η Φάρµα Mandl, την οποία επισκέφθηκαν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ στο πλαίσιο του Άτυπου της Αυστρίας στο τέλος Σεπτεµβρίου, έχει επιτύχει εξαιρετικά βήµατα.

stoa_arsakeiou

Θα ήταν δύσκολο να µπεις στο µυαλό του Άρη Κεφαλογιάννη και του Πίτερ Οικονοµίδη, ώστε να καταλάβεις πώς ακριβώς οραµατίζονται την πρώτη µεγάλη Legendary Food (Θρυλικά Τρόφιµα) στη Στοά του Αρσακείου.

ethniki_2

Το δρόµο για τις αναζητήσεις από τις οποίες καλείται να περάσει και ο εγχώριος αγροδιατροφικός τοµέας δείχνει το παράδειγµα του Ισραήλ και η ερευνητική µετάβαση από την αγροτεχνολογία (agrotech) στην τεχνολογία των τροφίµων (foodtech), όπως παρουσιάστηκε στην ηµερίδα «Growth in agri-food» της Εθνικής Τραπέζας τη ∆ευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Παλαιό Χρηµατιστήριο.

kidonia

Οι παιδικές αναµνήσεις του Νίκου Χαλαστάρα από τα Λεχώνια Μαγνησίας είναι πολύχρωµες, γεµάτες βερίκοκα, δαµάσκηνα, αχλάδια, κυδώνια και τόσα άλλα φρούτα που παρήγαγε το κτήµα της οικογένειάς του. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να µείνει στον τόπο του και να επικεντρωθεί στην υπόθεση κυδώνι.

Χατζηλάκος: Χώρα ιερή και εύφορη, η χώρα του Πηνειού

Με την αλήθεια του να κρύβεται στην άχλη του µύθου του Πέλωρου, το όραµα για τον τόπο όπου έζησε και υπηρέτησε ο Γιώργος Χατζηλάκος µιλάει για τη δύναµη που έχει ο άνθρωπος όταν λογίζει τους νόµους της φύσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία