BACK TO
TOP
Γνώμες

Η χρηματιστηριακή πτώση έφερε πωλήσεις στο βαμβάκι

Κατόπιν της διόρθωσης η αγορά φαίνεται να βρίσκει στηρίγματα από τη ζήτηση στο φυσικό προϊόν. Σημειώθηκε ένα κύμα πωλήσεων των εμπορικών οίκων σε κλωστήρια της Άπω Ανατολής, δυστυχώς με λίγες πωλήσεις ελληνικού προϊόντος, γεγονός το οποίο προκάλεσε ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

7
0

Οι λόγοι της πτώσης οφείλονται στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας με πρόσφατο «μέλος» την Τουρκία και στην άνοδο του δολαρίου.

Μην ξεχνάμε πως τα νέα του εμπορικού πολέμου μπορούν να επηρεάσουν την αγορά και προς τις δύο μεριές. Πρόσφατα με το που ακούστηκε πως ΗΠΑ και Κίνα θα αρχίσουν ξανά τις διαπραγματεύσεις, το βαμβάκι ενισχύθηκε.

Η ελληνική αγορά

Οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς κυμαίνονται γύρω στους 70.000 τόνους με τις τελευταίες δουλειές, τέλη Ιουλίου, να έχουν κλειστεί στα 5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18. Η ζήτηση εδώ και δύο εβδομάδες έχει ατονήσει παρά τη χρηματιστηριακή πτώση. Τα τουρκικά κλωστήρια λόγω της κατάσταση στη χώρα τους δεν προβαίνουν σε κινήσεις, ενώ οι κλώστες βλέποντας μια απότομη χρηματιστηριακή πτώση ευελπιστούν για ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Αναφορικά με την παραγωγή, αν εξαιρέσουμε κάποιες εκτάσεις στην Ορεστιάδα όπου υπάρχει προσβολή από πράσινο σκουλήκι, σε γενικές γραμμές κρίνεται ικανοποιητική και υποσχόμενη.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία