BACK TO
TOP
Γνώμες

Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει success story

Το µεγαλύτερο πρόβληµα του αγροτικού χώρου αυτή τη στιγµή µοιάζει να είναι η φυσιογνωµία του.

panagos_2

12
1

Στα χρόνια που πέρασαν δεν κατάφερε να διαµορφώσει µια στιβαρή εικόνα µε ενιαία εκπροσώπηση, είτε σε κλαδικό είτε και σε εθνικό επίπεδο. Στη συνέχεια ήρθαν και οι αναταράξεις που προκάλεσε η οικονοµική κρίση, δηλαδή, η διακοπή της χρηµατοδότησης από τις τράπεζες και η γενικότερη έλλειψη ρευστότητας µε επακόλουθο την κατάρρευση των συνεταιριστικών δοµών και την υπονόµευση της εµπιστοσύνης σε κάθε είδους συλλογική προσπάθεια και δράση.

Στα κενά που άφησαν οι συνεταιρισµοί µε τις ευκολίες που έφερε η νέα τεχνολογία, βρήκαν χώρο οι πρωτοβουλίες του branding.

Μέσω αυτών, επιχειρείται θα λέγαµε, αυτό τον καιρό, µια νέα προσέγγιση των ευκαιριών και δυνατοτήτων που προσφέρονται µε βάση τη διαχείριση της αγροτικής παραγωγής. Οι επιτυχίες στο branding και η επικοινωνιακή τους αξιοποίηση, ενδεχοµένως και ελλείψει άλλων σηµαντικών success stories, επενεργούν κατά ένα τρόπο στη διαµόρφωση της φυσιογνωµίας του αγροτικού χώρου. ∆εν αρκούν για να καλύψουν ωστόσο, την έλλειψη συνοχής και την απουσία στρατηγικού σχεδιασµού που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια τη δραστηριότητα στον πρωτογενή τοµέα.

Χωρίς αυτά όµως, δηµιουργούνται δυσκολίες. Τόσο στην υπόσταση του branding όσο και στον εξαγωγικό προσανατολισµό που συνοδεύει συνήθως αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες. Από εκεί που είχαµε αγροτική παραγωγή και µας έλειπε η ωραία τυποποίηση και καλαίσθητη συσκευασία, τώρα έχουµε το δεύτερο και µας λείπει το πρώτο. Όµως, µε τον τρόπο που αντιµετωπίζονται σήµερα οι αγρότες και µε τις δοµές που λειτουργεί σήµερα ο κλάδος, το τρένο της ανάπτυξης δεν µπορεί να πάει µακρυά. Κι όσο η επίσηµη Πολιτεία κλείνει τα µάτια σ’ αυτή την κατάσταση, οι ίδιες οι δυνάµεις της αγοράς καλούνται να εργαστούν για την ενίσχυση του πρώτου και βασικού κρίκου της εν λόγω αλυσίδας υπεραξίας, το κράµα του οποίου αποτελούν οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής.  

Agrenda

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-11-2018 17:43thanasis

τα ίδια και τα ίδια. Καιρός δεν είναι μάγκες δημοσιογράφοι να αποδοθούν ευθύνες ? καιρός δεν είναι να ψαχτούμε που πήγαν τα λεφτά , ενώ όλα τα δάνεια είναι κόκκινα ? ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ.ΠΟΙΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ? ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ? Άντε πάλι απτην αρχη.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία