Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Στη δίνη ανταγωνισµού το βαµβάκι

Λίγο από τις τεχνικές αντιδράσεις, λίγο από την ισχυροποίηση του δολαρίου, οι χρηµατιστηριακές τιµές του βαµβακιού πιέστηκαν πλησιάζοντας µάλιστα στην αρχή της εβδοµάδας τα χαµηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδοµάδων.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

488
0

Κατόπιν, προς τα τέλη της εβδοµάδας, υπήρξε υποστήριξη των τιµών, ενώ τα βλέµµατα των αναλυτών είναι στραµµένα στην επικείµενη έκθεση του αµερικανικού υπουργείου παγκόσµιας προσφοράς/ζήτησης βάµβακος. Οι διαθέσεις της αγοράς θα κριθούν, σύµφωνα µε τους αναλυτές, από τις ειδήσεις που θα βγάλει η εν λόγω έκθεση.

Οι πωλήσεις της σοδειάς µας έχουν πάει αρκετά καλά εφόσον αναλογιστούµε πως η Τουρκία είναι αδύναµη στις αγορές της φέτος. Με τη µείωση των διαθέσιµων ποσοτήτων αλλά και την πτώση στο χρηµατιστήριο οι εκκοκκιστές προσπάθησαν να ανεβάσουν τη βάση (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών. ∆υστυχώς όµως το ελληνικό βαµβάκι δεν µπορεί να αποστασιοποιηθεί από τη διεθνή αγορά. Είναι τόσο µεγάλος ο ανταγωνισµός που δεν γίνεται από µόνοι µας να πάµε την αγορά και τις τιµές εκεί που θα θέλαµε. Ως αποτέλεσµα, δεν µπορούµε να πιάσουµε ακόµα κάτι σηµαντικά υψηλότερο.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία