BACK TO
TOP
Γνώμες

Για να μείνεις στον ελαιώνα

Οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας μας έχουν πολλούς λόγους να υποστηρίξουν καλλιεργητικά και να αναδείξουν παραγωγικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εγχώριας παραγωγής.

panagos_2

Γιάννης Πανάγος

8
0

Ένας εξ αυτών έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός στις premium ποιότητες και ειδικά εκεί όπου δύναται να τεκμηριωθεί ο λεγόμενος «ισχυρισμός υγείας», ο ανταγωνισμός μοιάζει να είναι, προς το παρόν, πολύ μικρότερος, επομένως και πιο διαχειρίσιμος σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στη διεθνή αγορά του extra παρθένου.

Με περισσότερη δουλειά στο χωράφι και μεγαλύτερη προσοχή μετασυλλεκτικά, οι Έλληνες παραγωγοί δύνανται να απολαύσουν σημαντικά υψηλότερο εισόδημα απ’ αυτό που εξασφαλίζουν οι «συμβατικές» ποιοτικές κατηγορίες. Ακολουθώντας μάλιστα τη συγκεκριμένη οδό, ίσως οι δυσκολίες στη διάθεση να είναι λιγότερες.

Σημειωτέον ότι από το Δεκέμβριο του 2012 επιτρέπεται η αναγραφή στις συσκευασίες του ισχυρισμού υγείας βάσει του οποίου «οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες στα πλαίσια μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής». Περισσότερα επ’ αυτού θα βρείτε από τους ειδικούς στις σελίδες που ακολουθούν, απ’ αυτή εδώ τη θέση η επισήμανση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μια παραγωγική επιλογή αυτής της μορφής αξίζει τον κόπο.

*Εκδότης-Διευθυντής εφημερίδα Agrenda

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία