Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Η διαχείριση σκάνδαλο βοσκοτόπων και οι μεγάλες ευθύνες ΚΥΔ

Το σκάνδαλο µε τη διαχείριση των βοσκοτόπων και τις προκλητικές ενισχύσεις από το εθνικό απόθεµα, χιλιάδων επιτήδειων, κατά βάση άσχετων µε την αγροτική δραστηριότητα είναι δεδοµένο.

324463463

Γιάννης Πανάγος

2358
4

Η σκανδαλώδης διαχείριση των βοσκοτόπων και οι  μεγάλες ευθύνες των ΚΥΔ

Όχι γιατί το λέει η Agrenda, αλλά γιατί το έχουν αναγνωρίσει, έστω και µε µισόλογα, µέσα από τις ανακοινώσεις τους, οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα µε το απόλυτα τεκµηριωµένο ρεπορτάζ, η Agrenda έχει φιλοξενήσει στις σελίδες της, διαδοχικά τον τελευταίο καιρό, πολύ συγκεκριµένες καταγγελίες. Σ’ αυτές περιγράφεται λεπτοµερώς η δράση των πρωταγωνιστών της απάτης και είναι πολλαπλώς επιβεβαιωµένο πως έχουν περιέλθει σε γνώση τόσο  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου όσο και των εισαγγελικών αρχών.

Ο ίδιος ο Οργανισµός Πληρωµών επιβεβαιώνει σε µια από τις τελευταίες του ανακοινώσεις ότι κατ’ εφαρµογή των διατάξεων του Κανονισµού Omnibus και του διευρυµένου ορισµού για τον βοσκότοπο που αυτός προβλέπει, προκύπτει αύξηση περίπου 20% της συνολικής έκτασης των επιλέξιµων βοσκοτοπικών εκτάσεων.

Μπορεί να µας πει κάποιος υπεύθυνα πόσες ακριβώς είναι αυτές οι εκτάσεις; Σε κάθε περίπτωση η διαχείρισή τους επιδρά καταλυτικά στην κατανοµή των ενισχύσεων. Γι’ αυτό και µόνο, υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλουν, όχι σήµερα αλλά από το 2018, όταν τέθηκε σε εφαρµογή ο εν λόγω Κανονισµός, να κάνουν γνωστή και την πολιτική τους επί του θέµατος.

Πού πηγαίνουν αυτές οι εκτάσεις; Πώς επιδρά η επιλεξιµότητά τους στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων; Ποιοι έχουν επωφεληθεί µέχρι σήµερα απ’ αυτό το καθεστώς; Σε τι ποσοστό, οι µέχρι σήµερα ωφεληµένοι είναι αγρότες; Τι θα γίνει τελικά µ’ εκείνους που αποδεδειγµένα εκµεταλλεύθηκαν τις «χαραµάδες» του νόµου και τις «τρύπες» του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των πραγµατικών παραγωγών;

Κι επειδή, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης αργούν να τελεσιδικήσουν, µήπως τα πολύ συγκεκριµένα Κέντρα Υποδοχής ∆ηλώσεων (ΚΥ∆) που µε απόλυτη βεβαιότητα έχουν εµπλοκή στην οργάνωση και εκτέλεση της απάτης, θα ’πρεπε, τουλάχιστον να κλείσουν; Μήπως αυτό θα βοηθούσε, σ’ αυτή τη φάση τόσο στη διαλεύκανση της υπόθεσης όσο και στην αποφυγή νέων κρουσµάτων;                     
Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

27-12-2021 15:46ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Το παράδοξο είναι ότι κάθε χρόνο ελέγχονται εκατοντάδες παλαιοί παραγωγοί αντί να ελέγχονται όλες οι νέες περίεργες δηλώσεις.

Απάντηση

25-12-2021 18:15Νικος Ν

Ας λάβετε υπόψιν ακομη ότι σε υποψήφιους Νέους Γεωργους της τελευταίας προκυρηξης (2021) ενώ τους έδωσαν κατανομή βοσκοτοπου σε μη επιλεξιμες εκτάσεις, στα προβλήματα μη πληρωμής τους λόγω μη χορήγησης δικαιωμάτων από το Ε.Α. αναφέρεται ότι ο βοσκότοπος είναι σε μη επιλέξιμη ενότητα!!! Λες και η κατανομή του βοσκοτοπου γίνεται από τα ΚΥΔ. Όσον αφορά αν εμπλέκονται ΚΥΔ σε τέτοιες διαδικασίες θα πρέπει να τους αφαιρείται η πιστοποίηση.

Απάντηση

24-12-2021 12:20ΣΤΡΑΤΟΣ

Είμαστε σοβαροί τι θα κάνουν; θα κλείσουν τα ΚΥΔ. Εδώ αποδεδειγμένα τους έχουν πιάσει να πλαστογραφούν δημόσια έγγραφα και την ίδια στιγμή τα γραφεία τους αποτελούν και γραφεία βουλευτών . Ποιος θα του πιάσει και τι θα τούς κάνει..και μην μιλήσει κανείς για δικαιοσύνη πεθαίνω από τα γέλια.

Απάντηση

24-12-2021 10:57Νίκος

Εφόσον ανάμεσα στα εμπλεκόμενα ΚΥΔ είναι και "δικά μας παιδιά", μην περιμένετε πολλά πράγματα. Ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ βάσει των τελευταίων οριζόντιων αποφάσεων με τις ΜΜΖ των ζώων κάτω του έτους και τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος και κυρίως με την εναλλαγή από ιδιωτικά βοσκοτόπια σε κοινοτικά για την πληρωμή δικαιωμάτων, χαρακτηρίζει άπαντες απατεώνες και κρύβει το θέμα των ΚΥΔ κάτω από το χαλί.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία