Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Ηλεκτρονικά μισθωτήρια, αντιδρούν όσοι έχουν τη φωλιά λερωμένη

Στα λόγια όλοι δηλώνουν υπέρµαχοι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της πάταξης της γραφειοκρατίας, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα του διά ταύτα, αρχίζουν και τα αιτήµατα για εξαίρεση.

2-small-stable-with-meadow_FS19

Γιάννης Πανάγος

9983
45

Το θέµα που έχει ανακύψει τον τελευταίο καιρό µε τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια, δείχνει καθαρά µια τέτοια περίπτωση. Ενώ όλοι θέλουν την ευκολία της ψηφιακής διεκπεραίωσης αυτού του θέµατος, όπως και την αποσαφήνιση µε όσο το δυνατόν πιο επίσηµο τρόπο της σχέσης καλλιεργητή και ιδιοκτήτη αγροτικής γης, την ίδια στιγµή που καθίσταται υποχρεωτική η αποτύπωση µε ηλεκτρονικό τρόπο αυτής της συµφωνίας (ενοικίαση γης), δηλαδή όταν επιβάλλεται το ηλεκτρονικό ενοικιαστήριο, τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα.

Υπενθυµίζεται ότι µε βάση το ισχύον θεσµικό πλαίσιο (υπ’ αρθµ. 416/110255/21-01-2021 ΥΑ) και την από 1η ∆εκεµβρίου σχετική οδηγία του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δικαιούχοι αγρότες που θα υποβάλλουν ενιαία αίτηση ενίσχυσης έτους 2022 υποχρεούνται να δηλώνουν το σύνολο της εκµετάλλευσής τους, όπως αποτυπώνεται:

Για τα ιδιόκτητα: στην περιουσιακή δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9

Για τα µισθωµένα: στη ∆ήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας µέσω εφαρµογής Α.Α.∆.Ε. ανεξαρτήτως ποσού µισθώµατος και από µηδενικό ποσό µίσθωσης σύµφωνα µε το χρονικό διάστηµα µίσθωσης που προβλέπεται στο άρθρο 634 του Αστικού Κώδικα (ηλεκτρονικό µισθωτήριο).

Αν όλα βαίνουν καλώς µε τα αγροτεµάχια που δηλώνονται κάθε χρόνο στο ΟΣ∆Ε, τότε είναι ν’ απορείς πού βρίσκεται το πρόβληµα. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους εκ των ενδιαφεροµένων να διαµαρτύρονται και κάποιους συγκεκριµένους «πυρήνες» να προτρέπουν τους αγρότες να βγουν στους δρόµους;

Αντίθετα µε ό,τι λέγεται, αν κάποιοι έχουν λόγο να ανησυχούν δεν είναι οι αγρότες – καλλιεργητές, αλλά οι κάτοχοι αγροτικής γης και ο τρόπος µε τον οποίο διευθετούν µέχρι σήµερα αυτή τη δραστηριότητα (ενοικίαση αγροτικής γης).

Έχουν λόγο να ανησυχούν επίσης, όλοι εκείνοι που δηλώνουν, είτε ανύπαρκτη αγροτική γη ή επιλέξιµες αγροτικές εκτάσεις που δεν τους ανήκουν και για τις οποίες σε καµιά περίπτωση δεν θα µπορούσαν να εµφανίσουν όλα τα προβλεπόµενα από το νόµο παραστατικά.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορείΣχόλια (45)
Προσθήκη σχολίου

24-03-2023 19:49blootte

An understanding of the validity of these markers during active fetal placental development is lacking 8 <a href=http://lasix.beauty>lasix and potassium</a> I have low estrogen, one ovary fallopian tube from ovarian torsion cyst

Απάντηση

02-07-2022 13:46Avraam

Μας δουλεύεται ρε παιδιά τι εννοείται ότι φωνάζουν όσοι έχουν λερωμένα την φωλια τους!!!, δεν καταλαβενεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοικιάσουμε τα χωράφια τους και ενώ είναι τακτοποιηθεί τα χωράφια τους δεν θέλουν να κάνουν ηλεκτρονικα συμφωνητικα???

Απάντηση

13-04-2022 21:20Παναγιώτης

Όπως φαίνεται, ότι πάει να γίνει σωστό συναντάει την αντίδραση όσων τόσα χρόνια βολεύονται από το γεγονός ότι δεν υπήρχε έλεγχος. Ή μήπως είναι ψέματα ότι για χρόνια ο καθένας δήλωνε όσα στρέμματα ήθελε για να παίρνει τις επιδοτήσεις. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να λένε κάποιοι ότι άτομα που δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς πρέπει να πληρώνονται ενοίκια με ψεύτικα ενοικιαστήρια. Αιδώς Αργείοι

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

22-03-2022 09:11Tony

Βρε κόντε μουφεντα έχεις υπόψην τι γίνεται στα χωράφια ή γράφεις ότι πετσινο σου κατέβει

Απάντηση

18-03-2022 10:40Στεφανος

Άλλο ένα τραγικό άρθρο εκτως πραγματικότητας βουτηγμένο στην ιδεοληψία και στην προκατάληψη.Εδω και τρεις μήνες προσπαθώ να ανανεώσω ενοικιαστηριο ηλεκτονικα για χωράφι δέκα στρεμμάτων στο οποίο ο ιδιοκτήτης έχει πεθάνει και οι δύο κληρονόμοι του που ζουν στο εξωτερικό δεν έχουν κάνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς.Εχω ενοχλήσει εκατό φορές τον λογιστή τους κι ακόμα άκρη δεν βρήκα.Για ένα μόνο χωράφι και νοικιάζω 17!!! Τουλάχιστον μην παίζετε με τα νεύρα μας κύριοι.Το κράτος να βρει άλλο τρόπο να ελέγχει την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η αηδία.Αγροτες είμαστε όχι οικονομικοί ντεντέκτιβ.Ντροπη σας κύριοι του site

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

15-03-2022 20:29Στεφανος

Ρε πατε καλα μας ζαλισατε με κατι ατακ και ηλεκτρονικα μισθωτηρια σας επιασε ο πονος τωρα . Τα προηγουμενα χρονια μεγαλοαγροτες κατασπαταλησανε διςευρω απο ΦΠΑ τοτε μουγγα

Απάντηση

28-02-2022 17:36Στεφανος

μηνυσεις που? στον εκμισθωτη? δεν σου ενοικιαζει το χωραφιτου ποτε. εκτος εαν εχεις τοσα που δεν σε ενδιαφερει

Απάντηση

01-02-2022 23:03Παναγιώτης

Η τοποθέτηση του άρθρου βρίσκετε εκτός πραγματικότητας. Κανείς αγρότης δεν μπορεί να επιβάλει στον εκμισθωτή του την ηλεκτρονική υποβολή μισθώματος. Όσον αφορά την δήλωση φανταστικών αγροτεμαχίων στο ΟΣΔΕ, ή την αυθαίρετη δήλωση αγροτεμαχίων χωρίς πραγματική μίσθωση, υπάρχει λύση και πολύ απλή. Η λύση είναι: κάθε χειρόγραφο μισθωτήριο να συνοδεύεται από την τραπεζική απόδειξη καταβολής του μισθώματος στον εκμισθωτή. Έτσι θα αποδεικνύεται η νόμιμη χρήση του κάθε αγροτεμαχίου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό. Μόνο για τα δωρεάν παραχωρούμενα θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση-αντιμετώπιση. Το μόνο που ενδιαφέρει τους "επαΐοντες" είναι να μεταφέρουν την αδυναμία του ελέγχου φορολόγησης στην πλάτη του κακόμοιρου αγρότη.

Απάντηση

31-01-2022 09:29Αγροτης

Πίστεψε με κύριε το μόνο πρόβλημα το έχει ο αγροτης, οι αγρότες καταθέτουν συμφωνητικό τα οποία έχει πρόσβαση το κράτος από εκεί και πέρα μπορεί να κάνει οποίους ελέγχους κανει για να βρει τυχόν παραβάτες, αυτή την στιγμή οι αγρότες έχουν κάνει έξοδα έσπειραν πληρωσαν νοίκια και αν αυτοί που νοικιάζουν τα αγροτεμάχια δεν δεχτούν να κάνουν ηλεκτρονικά συμφωνητικό ποιος θα χασει; φυσικα ο αγροτης αφού δεν θα του επιτραπεί να δηλωσει το χωράφι χάνοντας εισόδημα και φυσικά μια τέτοια σημαντική χρονιά σημείο αναφοράς νέας ΚΑΠ. Εγώ παντος για όσα χωράφια δεν μου επιτραπει να τα δηλώσω λόγω ηλεκτρονικών συμφωνητικό θα καταθέσω μηνύσεις!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

30-01-2022 16:29Θάνος

Όλ'αυτά είναι μπούρδες που ταλαιπωρούν τους αγρότες.Τα πράγματα είναι απλά.Τί στρέμματα δηλώνεις;Θα φορολογηθείς κλιμακωτά και θα ελεγχθείς απο ψηλά.Μεγαλύτερη παραγωγή,μικρότερος φόρος.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία