BACK TO
TOP
Γνώμες

Κανένα κύκλωμα και καμιά παρέα

Όλες οι ιστορίες έχουν µια αρχή και ένα τέλος. Βεβαίως, η ιστορία του ΟΣ∆Ε, τουλάχιστον όπως αυτή γράφτηκε στη χώρα µας, µετά τη µεταρρύθµιση της ΚΑΠ, επί Επιτρόπου Φραντζ Φίσλερ, δηλαδή από το 2003, εκτός του ότι ήταν κάλπικη, κράτησε και πολλά χρόνια.

υφυφρ_2_2

Γιάννης Πανάγος

25369
16

Επιβεβαιώθηκε έτσι η ρήση «ουδέν µονιµότερον του προσωρινού». Μια άποψη διατυπωµένη µε υπερβολή, όπως αναφέρουν τα λεξικά, προκειµένου για καταστάσεις που παρατείνονται από αµέλεια ή λόγω συµφέροντος. Στην πολύχρονη ιστορία του «κάλπικου ΟΣ∆Ε» ίσχυσαν και τα δύο.

Οι βασικοί υπαίτιοι, προφανώς για λόγους συµφέροντος, προσπάθησαν µέχρι την τελευταία στιγµή, µε νύχια και µε δόντια, να διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους το σύστηµα πληρωµών των κοινοτικών ενισχύσεων, χτίζοντας ταυτόχρονα, πάνω στη συγκεκριµένη βάση δεδοµένων, µια σειρά από παράλληλες business.

Την ίδια περίοδο, βέβαια, κάποιοι άλλοι, πιθανότατα από αµέλεια, άφησαν τον χρόνο να κυλήσει, σε βάρος της διαφάνειας, σε βάρος της συνετής διαχείρισης του κοινοτικού χρήµατος, σε βάρος της ανάπτυξης του τόπου, σε βάρος των αγροτών. Όπως έχει γραφτεί από τις σελίδες της Agrenda και άλλες φορές, αυτά που αποκόµισαν τελικά οι βασικοί υπαίτιοι και συνοδοιπόροι τους απ’ αυτό το παιχνίδι, ήταν πολύ λίγα µπροστά σ’ αυτά που χάθηκαν, µε τη µορφή της σπατάλης πόρων, από τη βελτίωση της θέσης των αγροτών και την οικονοµική πρόοδο του τόπου.

Χρειάσθηκε να παρελάσουν από την πλατεία Βάθη αρκετοί υπουργοί, µέχρι να ‘ρθει ο Κιλκισιώτης, Γιώργος Γεωργαντάς και να δώσει τέλος στο φαύλο καθεστώς της δυναστείας του ΟΣ∆Ε. Να πάρει τη γενναία, όπως αποδεικνύεται, απόφαση και να περάσει, όπως έχει γίνει µε πολλές και σπουδαίες υπηρεσίες προς τον πολίτη τα τελευταία χρόνια, τη συγκεκριµένη βάση δεδοµένων στο δηµόσιο υπολογιστικό νέφος και στην έγκυρη διεύθυνση του gov.gr.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγµατα, πρόκειται για ιστορική πραγµατικά απόφαση. Η δηµόσια αρχή, απαλλαγµένη από τους δυνάστες της νόθας πληροφορικής, καλείται, παράλληλα µε την τεχνική λύση στο πρόβληµα, να αναλάβει ολοκληρωτικά την ευθύνη καθοδήγησης των εµπλεκοµένων (αγροτών και µελετητών), όχι µόνο για την έγκυρη υποβολή των δηλώσεων όσο για την ουσιαστική αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. ∆ικαίωµα στις χρηµατοδοτικές ευκαιρίες και ενισχύσεις της ΕΕ έχουν όλοι όσοι υπηρετούν την αγροτική παραγωγή και διαθέτουν τις προβλεπόµενες προϋποθέσεις.

∆εν είναι η ΚΑΠ υπόθεση κανενός κυκλώµατος και καµιάς µηχανοπαρέας.      

Σχόλια (16)
Προσθήκη σχολίου

20-04-2022 11:34Κακος

Ρε Πανάγο τι μαλακίες λες οι αγρότες από πού θα γλυτώσουν λευτα; Αφού πάλι θα πληρώνουν αλλά την κογνιτερα τα είδες τα πακέτα που παρουσίασε ο κουφουδακης για παροχή υπηρεσιών προς τα κυδ επί αμοιβής τον σπρωχνανε από πίσω ξεδιάντροπα ο σατολιας πρόεδρος της εθεας και ο Μελάς πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ντροπή ρε Πανάγο τι λες εσύ εεε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-04-2022 01:30Nick Sigrimis

Αγαπητοι ΟΛΟΙ, ολες οι πλευρες των σχολιων σας εχουν δικαιη άποψη αφου τοσα που εχουν γινει (φτανουν και στις Βρυξελλες οι "παληες συμπαθειες") εχουν δωσει δολους για απειρες "πλοκίες" και ειναι ευιθυνη μας! να πιεσουμε και τους πολιτικους να ακολουθησουν το σωστο δρομο. Οι Αγροτες ειναι πολλοι και "ασυντόνιστοι" ακριβως σκόπιμα για να γινεται η εκμετάλλευση τους και ειναι οτι πιο άδικο μπορει να συμβαινει για τον κόσμο που μας "τρεφει" και θα ελεγα και υποφερει για την διαβίωση της κοινωνιας μας. Υποσχομαι να βοηθησω και ασφαλως ειναι υποχρέωσή μου (μας) και η σωστη πορεία και του ψηφιακού μετασχηματισμου, /αφου θίχτηκε/, (που καταφερα και απετρεψα την προηγούμενη απάτη του 2019). Και σιγουρα και ο Παναγος εχει σωστη άποψη στο θεμα διοτι το "ψεγει" προ πολλου και δεν νομιζω να υποχωρησει και στο μελλον αν χρειαστει. Βεβαια αφου ο προηγούμενος ΟΠΕΚΕΠΕ ειχε αρχισει Δικαστική απονομή της "τιμωριας" αυτης της μακρόχρονης ιστορίας (με πολλες και προσφατες "ευθυνες") γιατι η Ελληνικη Δικαιοσύνη δεν αναλαμβανει αυτόνομα το εργο της? Θα βοηθήσουμε και την δικαιοσύνη στος Εργο της. Πρωτα απόλα θα μαθουν ολοι οι αγροτες ποια τα δικαιωματά τους /και οι αδικίες/ και πως θα τα απαιτήσουν εμπράγματα πριν ψηφίσουν /και οχι αέναες υποσχέσεις/. Και να γνωριζουν οτι έρχεται η Εποχή που η Πρωτογενής Παραγωγή είναι Υψίστης Εθνικης και κοινωνικής σημασίας και οχι καποιοι να επικαλούνται τα ποσοστα στο ΑΕΠ, διοτι το πρωτογενες προϊόν εχει άλλη αξία!.

Απάντηση

18-04-2022 19:36Antkav

Μέσω gov.gr γιατί δεν γίνεται ανάκτηση δεδομένων απο την περσινή δήλωση μας δουλέυουν κανονικά

Απάντηση

18-04-2022 17:53Εφησυχάζων, ανήσυχος....

Δυστυχώς την ευθύνη καθοδήγησης των εμπλεκομένων την επωμίστηκαν ήδη χωρίς πολλές πολλές ανακοινώσεις.... ένα τα λέει όλα: Το σύστημα είναι από 14/04/2022 σε παραγωγική λειτουργία (αναφέρεται και στην υπουργική απόφαση) αλλά ακόμα δεν λειτουργεί ούτε για online αιτήσεις....Σε λίγο καιρό θα αναπολούμε και το μηχανογράφο όπως το χειρίζονται....Κρίμα....μια καινοτομία την πέταξαν στα σκουπίδια για να ικανοποιήσουν δήθεν κυβερνητικές εξαγγελίες....

Απάντηση

18-04-2022 09:29Αβράμ

Εγώ ξέρω ότι πάλι οι αγρότες θα βγαίνουν χαμενοι, ακόμα και τώρα υπάρχουν αγρότες που κατέθεσαν ενστάσεις γιατί δεν πληρώθηκαν τις επιδοτήσεις και ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση, ο καημένος ο κοσμάκης κάνει πάντα ότι του λένε στις κατατοπους κυδ και τελικά χάνει τα λεφτά του γιατί δεν βρίσκει πουθενά βοηθεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ ρίχνει την ευθύνη στις πύλες οι πύλες βγαζουν την ουρά τους εξω λεγοντας ότι δεν φταίνε αυτοι και τελικά την πληρωμή ο αγροτης αφού δεν πληρώνεται αυτά που πρέπει.

Απάντηση

18-04-2022 09:01papousadiavastos

Γεια σου ρε Πανάγο, δημοσιογραφάρα της φακής. Απο όπου τα πιάνεις ψέλνεις και το αντίστοιχο ευαγγέλιο(μέρες που είναι) κάνεις την διαφημισούλα με το σαραβλάκι που έχει στην εικόνα. Ρε συ Πανάγο η Gogniterra επιχείρηση του Οπεκεπε είναι και απο ποιούς αποτελείτε; Εδώ πέρα μας υποσχέθηκαν οι νταβατζίζες του Αγρινίου σύγχρονο σύστημα που τραβάει στην ανηφόρα και κλάνει στις στροφές...αλλά δεν τα βλέπω και καλά τα πράγματα. Την αίτηση μου δεν βλέπω να την κάνω on line τελικά γιατι το σύστημα είναι διαστημικό -νέας τεχνολογίας άλλα πράγματα μιλάμε ναούμε. Θα πάω στους ΟΠΕΚΕΠΕΔΕΣ που ξέρουν και θα με βοηθήσουν , τι ΚΥΔ και μαλακίες. Άντε καλημέρα , χρόνια πολλά και σε όσουν τον πιούν , καλό κατέβασμα.

Απάντηση

18-04-2022 09:00alaxe o manolios

ο Πανάγος σας κοροϊδεύει... πιο gov.gr και φόρμαρα για δείτε τη γράφει κάτω κάτω στο πρόγραμμα: © Copyright 2022 - Υλοποίηση από την Cognitera A.E. κατά τα άλλα φύγανε οι δυνάστες... έφυγε ο ένας και ήρθε ο άλλος, έφυγε η gaia και ήρθε η Cognitera ... άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Απάντηση

17-04-2022 23:39Greg Souf

Σαν πρώτη εντύπωση φαίνεται πολύ θετική εξέλιξη. Δεν μπορεί όμως σε μία κυβέρνηση όπου η μάσα γίνεται σε ροτόντα με συγκεκριμένους πάντα καλεσμένους, να μην έχει κάποιο λάκκο η φάβα... Όπως και να 'χει όμως, αν οι εξελίξεις οφελούν έστω και στο ελάχιστο το διαχρονικά μεγάλο κορόιδο της ιστορίας που είναι ο μέσος αγρότης, τότε καλώς ήρθαν. Για να δούμε ωρέ!

Απάντηση

17-04-2022 13:28George

Μην στεναχωριέστε οι ημέτεροι Θα πάρουν νέα δουλειά Δείτε ψηφιακό μετασχηματισμό

Απάντηση

17-04-2022 12:07χαρτιά

Από τον μοιράζουν "χαρτιά" σε υπουργούς για το δεκαευρω της γαια και να μας κρατούν ομήρους, χίλιες φορές καλύτερα. Ο Γεωργαντάς δείχνει ότι δεν είναι τέτοιος, ας το κρατήσουμε αυτό να το δούμε ξανά και στο μέλλον.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία