Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Μεταξύ των ανθρώπων της παραγωγής να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη

Σε ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως η πρόσφατη πλημμύρα στη Θεσσαλία, εκτός από τα όποια μέτρα πρόληψης, μεγάλη σημασία έχει η ταχύτητα των παρεμβάσεων για την αποτροπή, όσο γίνεται, των δυσάρεστων συνεπειών αυτής.

Screenshot_1_5

Γιάννης Πανάγος

605
8

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την αποτροπή των κινδύνων της αγοράς. Είναι γνωστό ότι η αγορά βασίζεται στην πίστη µεταξύ των συναλλασσόµενων και στις εγγυήσεις που παρέχει η Πολιτεία για την εύρυθµη λειτουργία της.

Λίγες µέρες µετά την καταστροφική καταιγίδα και τα τεράστια προβλήµατα που αυτή δηµιούργησε, αυτό που τώρα έχει σηµασία είναι η περιφρούρηση της εµπιστοσύνης των συναλλασσόµενων στη λειτουργία της αγοράς και η στήριξη προς στους πληγέντες που αντικειµενικά αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. 

Στην προκειµένη περίπτωση δεν αρκούν οι συνήθεις διαβεβαιώσεις εκ µέρους των αρµοδίων ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους. Παράλληλα µε ένα ρεαλιστικό και καλά οργανωµένο σχέδιο παρεµβάσεων, απαιτείται, σ’ αυτή τη φάση, η άµεση εκδήλωση της ενεργού υποστήριξης. Έχει πολύ µεγάλη σηµασία αυτές τις µέρες, οι πληγέντες να αισθανθούν ασφάλεια, δείχνοντας ανάλογη υπευθυνότητα και η αγορά να ξέρει ότι η Πολιτεία είναι η εγγυήτρια στο δρόµο για την αποκατάσταση της οµαλότητας στις συναλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, το θέµα είναι να µη χαθεί η εµπιστοσύνη. Ενδεχόµενη σοβαρή αµφισβήτησή της, θα µπορούσε να επιφέρει µεγαλύτερα κόστη, απ’ αυτά που επιβάλουν οι πρώτες άµεσες και εύστοχες κινήσεις οικονοµικής διευκόλυνσης εκείνων που βρέθηκαν στη δύνη της καταιγίδας.  

Οι µέχρι στιγµής κινήσεις επ’ αυτού, τόσο από την πλευρά των εθνικών αρχών, όσο και από την πλευρά των κοινοτικών αξιωµατούχων δεν ικανοποιούν. Πέραν της αίσθησης εγκατάλειψης που δηµιουργούν στους αναξιοπαθούντες δεν φαίνεται να λειτουργούν καθησυχαστικά ούτε για τους λοιπούς συντελεστές της οικονοµίας.

Τα τελευταία 24ωρα, ενώ αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι ευρύτατες διαστάσεις των προβληµάτων που προκάλεσε η καταστροφική καταιγίδα, δεν φαίνεται να δίνονται ικανοποιητικές απαντήσεις, ως προς τη αποφασιστικότητα των αρµόδιων αρχών (εγχώριων και κοινοτικών) να ενεργήσουν και να πράξουν τα δέοντα. 

Κανείς δεν αρνείται τη διάθεση των διαχειριστών σε όλα τα επίπεδα να δώσουν λύσεις. Όµως αυτό δεν αρκεί. Εκτός του ότι δεν υπάρχει ένα διαµορφωµένο εκ των προτέρων ένα αξιόπιστο σχέδιο δράσης γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η θολή οδός του…βλέποντας και κάνοντας, σε συνδυασµό µε τις µικροκοµµατικές σκοπιµότητες που παραµένουν κυρίαρχες σε κάθε βήµα, φέρνουν συνεχώς και νέες απογοητεύσεις.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως και όλοι οι συντελεστές του αγροτικού χώρου που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή, αξίζουν µια καλύτερη µεταχείριση από τις θεσµοθετηµένες αρχές σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες. Ήδη η οικονοµία κινδυνεύει να οδηγηθεί στην ύφεση. Η ανάκτηση της εµπιστοσύνης αποτελεί το πρώτο ζητούµενο.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορείΣχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

17-09-2023 16:39Weidenbach

Εάν έχετε σοβαρά ένα έργο που έχετε ήδη ξεκινήσει και δεν έχετε χρηματοδότηση, επικοινωνήστε μαζί μου για την προσφορά χρηματοδότησης. E-mail : investir.wine@gmail.com investir.wine@gmail.com

Απάντηση

17-09-2023 16:31Weidenbach

Εάν έχετε σοβαρά ένα έργο που έχετε ήδη ξεκινήσει και δεν έχετε χρηματοδότηση, επικοινωνήστε μαζί μου για την προσφορά χρηματοδότησης. E-mail : investir.wine@gmail.com investir.wine@gmail.com

Απάντηση

17-09-2023 16:30Weidenbach

Εάν έχετε σοβαρά ένα έργο που έχετε ήδη ξεκινήσει και δεν έχετε χρηματοδότηση, επικοινωνήστε μαζί μου για την προσφορά χρηματοδότησης. E-mail : investir.wine@gmail.com investir.wine@gmail.com

Απάντηση

16-09-2023 22:19THEODOR

Σήμερα εβαλα πετρέλαιο με 1,83 ευρώ το λίτρο για να οργώσω τα χωράφια μου.....και είμαι γεμάτος οργή,σκεπτόμενος οτι θέλουν το σιτάρι και το κριθάρι μου να το φάνε τζάπα και σύ μου λές μαλ@ες....μάλλον ζείς στο δικό σουθ κόσμο !!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

16-09-2023 16:40Έλλην

Ποιες εγγύησης κύριε παναγο από ποια πολιτια στην αγορά επικρατεί πλήρη αναρχία όσο θέλουν πουλάνε στον αγρότη κτηνοτροφο όσο θέλουν αγοράζουν τα προϊόντα του έχουμε καταντήσει δούλοι

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία