Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Το Βιβλιάριο του Πρώτου Συνεταιριστή και το προξενιό με την ΕΛΓΕΚΑ

«‘Υποστηρίζετε τόν Συνεταιρισµόν καί τήν ‘Ενωσίν σας. Είναι οί βοηθοί σας καί οί προστάτες σας. ‘Οσάκις σάς κατηγορούν τόν Συνεταιρισµόν σας ή τήν Ένωσιν ζητήσετε καί θά βρήτε πάντοτε πώς αύτός πού τούς κατηγορεί έχει συµφέρον νά είναι έναντίον τού...

Το Βιβλιάριο του Πρώτου Συνεταιριστή και το προξενιό με την ΕΛΓΕΚΑ

0
0

Στο «Βιβλιάριο του Πρώτου Συνεταιριστή», που, αρχές του 1933, έπαιρναν στα χέρια τους οι αγρότες των Θαυµατοχωριών, οι παραπάνω 91 λέξεις αποτελούσαν κάτι σαν ένα µικρό µανιφέστο. Αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος της οµάδας των δραστήριων Κρητικών, που στο ξεκίνηµα της ίδιας χρονιάς, προσυπέγραφαν την ίδρυση της Ένωσης Πεζών, µε πρόεδρο, τότε, τον Μιχαήλ Οικονοµίδη και διευθυντή τον Κωνσταντίνο Καλεµικεράκη.

Έκτοτε, βέβαια, κύλισε πολύ νερό κάτω από τα γεφύρια. Το 1994 η Ένωση Πεζών βρέθηκε ένα βήµα πριν από το λουκέτο. «Ήταν η τρίτη οργάνωση σε όλη την Ελλάδα που την είχαν προγραµµατίσει για κλείσιµο», αναφέρει ο Γιώργος Φραγκιαδουλάκης σε µια συνέντευξή του στην Agrenda, τον Μάιο του 2013. Για µια 20ετία περίπου, µαζί µε µια οµάδα ορκισµένων συνεταιριστών, είχε καταφέρει να αναστήσει την Ένωση, σχεδόν από τις στάχτες. Εκείνο τον καιρό ωστόσο, τα προβλήµατα χτυπούσαν ξανά την πόρτα της Ένωσης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire