BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Κώστας Αποστόλου: Απ’ ό,τι λέει, βγαίνει το αντίθετο

«Μιλάνε για παράνοµη διακίνηση φρούτων αυτοί που αγοράζουν προϊόντα κάτω του κόστους και που κόβουν από τον κάθε παραγωγό σαν αποµείωση από 5-20%. Ας ελέγξει το κράτος αυτό το µεγάλο ποσοστό αποµείωσης, αν πωλείται µε τιµολόγια ή όχι και τότε θα διαπιστώσει ποιος κρύβεται πίσω από τη φοροδιαφυγή».

Κώστας Αποστόλου: Απ’ ό,τι λέει, βγαίνει το αντίθετο

1
2
Οι δηλώσεις ανήκουν στο γνωστό από τα χρόνια των µπλόκων αγρότη – συνδικαλιστή Νασιούλα Νασίκα και στρέφονται κατά του αειθαλούς προέδρου της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, Κώστα Αποστόλου και των εταιρειών του κλάδου που θεσµικά εκφράζει. Είναι βαριές, ωστόσο, κρύβουν αλήθειες. Όπως κι αυτό που είπε, ο Θεσσαλός, πρώην δήµαρχος Τυρνάβου, για τα δέντρα που µοιράστηκαν στους παραγωγούς, ώστε να γεµίσει ο κάµπος µε συµπύρηνα ροδάκινα και βερίκοκα και µετά να τα παραλαµβάνουν σε εξευτελιστικές τιµές.

Είναι γεγονός ότι ο Κώστας Αποστόλου, ως εκπρόσωπος του συγκεκριµένου κλάδου, έχει έναν τρόπο να προκαλεί θύελλες και ταυτόχρονα να λειτουργεί σαν αλεξικέραυνο. Ίσως γι’ αυτό και να έχει µείνει τόσα πολλά χρόνια στο τιµόνι της ΕΚΕ, χωρίς να προέρχεται καλά-καλά από τα σπλάχνα της εν λόγω βιοµηχανίας.

Στις αρχές του περασµένου χειµώνα, µας ενηµέρωνε για τον κίνδυνο επέκτασης της καλλιέργειας ροδάκινου (συµπύρηνου εν προκειµένω), ενώ στην καρδιά της άνοιξης εφιστούσε την προσοχή της υπερπαραγωγής που προέβλεπε για φέτος.
Στις αρχές της σεζόν, αφού είδε την παραγωγή να συρρικνώνεται επικίνδυνα, λόγω καιρικών συνθηκών και τους Βούλγαρους διακινητές να κάνουν πάρτι, δυσκολεύοντας τη δουλειά της εγχώριας βιοµηχανίας, έσπευσε να «καρφώσει» τον ανταγωνισµό αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς ως «συνενόχους» για τη «µαύρη αγορά» που αναπτύσσεται και η οποία προφανώς… του χαλάει την πιάτσα.

∆εν είναι µια φορά που να βγήκε «επιθετικά», προσφέροντας στους παραγωγούς, αυτό που λέµε, το κάτι παραπάνω! Φθήνια, µιζέρια, κακοδαιµονία!

Ποτέ µια συστηµατική µέριµνα για το ροδάκινο, ποτέ µια σοβαρή συνεννόηση µε τον παραγωγό, ποτέ µια ολοκληρωµένη στρατηγική για την ανάπτυξη της καλλιέργειας και του κλάδου. Κλεφτοπόλεµος και φθηνή προπαγάνδα. Με τους καλοθελητές που πάντα είναι διαθέσιµοι και τους αφελείς που περισσεύουν.

Παλιότερα έφταιγαν οι υπερχρεωµένοι συνεταιρισµοί και η αλόγιστη πολιτική τους, τώρα, κάτι περιφερειακές µονάδες που επιµένουν να λειτουργούν σαν «µαύρα πρόβατα». Το µόνο που δεν έφταιξε ποτέ, είναι η πολιτική της ΕΚΕ. Κι ας έχουν γίνει και µεταξύ τους, τα µέλη, χίλια κοµµάτια! Κι ας χρειάζεται η αγορά, έναν άλλο, µακροπρόθεσµο σχεδιασµό, κι ας χρειάζεται ο κλάδος, ένα άλλο, συναινετικό πνεύµα.

Αν µη τι άλλο, ο Κώστας Αποστόλου, είναι ένας συνδικαλιστής της βιοµηχανίας, παλαιάς κοπής. Χρειάζεται κι εδώ µια κάποια µεταρρύθµιση.   

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Αποστόλου 52 χρόνων σήµερα και πατέρας τριών παιδιών γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Νάουσα Ηµαθίας, όπου και τελείωσε τις γυµνασιακές του σπουδές. Πανεπιστηµιακές σπουδές έκανε στη Θεσσαλονίκη. Το 1979 πήρε το πτυχίο του Οικονοµικού Τµήµατος της Ν.Ο.Ε, το δε 1982 το πτυχίο του Νοµικού Τµήµατος. Άσκησε δικηγορία µέχρι το 1988. Έχει διατελέσει σε διευθυντικές θέσεις στον κλάδο της Κονσερβοποιίας και της Κυτιοποιίας. Τον Μάιο του 1995 µε τη δηµιουργία της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της Ένωσης.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

24-08-2018 13:52Νικος

Μας μοίρασαν δέντρα... Μας είπαν να βάλουμε όψιμες ποικιλίες τις οποίες θα πληρώνουν τουλάχιστον 3 λεπτά παραπάνω( έχουμε 3 ραντίσματα παραπανω.,2 ποτίσματα συν ότι καιρικές συνθήκες θα έρθουν.)και μας δίνουν ακριβώς τα ίδια χρήματα με κάποιον που μαζεύει τα πρωιμα.μιλαμε για απάτη..

Απάντηση

20-08-2018 15:54Θωμας

Και λίγα λέτε... Από τα μεγαλύτερα λαμόγια που έχουν περάσει από την Ημαθία.εδω όλοι τον φτύνουμε και αυτός νομίζει ότι βρέχει. .. δεν πειράζει θα τα βρει μπροστά του...και συντομα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία