BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Παύλος Αραμπατζής: Βούλιαξε στη Μαυροθάλασσα

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΑΣ Βισαλτίας στα χρόνια που προήδρευε ο Παύλος Αραµπατζής δεν ήταν και καµιά µεγάλη οργάνωση. Τις καλές δραστηριότητες, όπως ήταν τα κοτόπουλα Νιγρίτας και η ΣΕΚΟΒΙ στη βιοµηχανική ντοµάτα, είχαν φροντίσει να τα ξεπουλήσουν άλλοι πριν απ’ αυτόν.

Παύλος Αραμπατζής: Βούλιαξε στη Μαυροθάλασσα

0
0

Ο Παύλος Αραµπατζής ανέλαβε το τιµόνι της Ένωσης το ίδιο αθόρυβα µε τον τρόπο που έφυγε στα τέλη του περασµένου µήνα. Μια κάποια καριέρα θα µπορούσε να πει κανείς ότι έκανε ως επικεφαλής στα µπλόκα του Προµαχώνα, ρόλο που εξαργύρωσε, σαν καλός «οπλαρχηγός» εκείνον τον καιρό, ελέω βέβαια Κοκκινούλη και Κοντού, µε τη θέση στην ηγεσία της ΕΑΣ.

Η ιστορία λέει πως κάποια χρόνα πριν, είχε περάσει από την ΕΑΣ και σαν υπάλληλος, τελειόφοιτος του γενικού λυκείου. Λέγεται, µάλιστα, πως έχοντας την ευθύνη της µεταφοράς τότε, αγροτικών εφοδίων της οργάνωσης από τη Νιγρίτα στα Μαυροθάλασσα, έχασε στο δρόµο προϊόντα αξίας 10 εκατ. δραχµών, εκείνης της εποχής. Αυτή ήταν και η αιτία της υποχρεωτικής, κατά κάποιο τρόπο, παραίτησής του, από υπάλληλος της Ένωσης.

Μετά την αποδυνάµωση των µπλόκων, γύρισε στα µετώπισθεν. Μια τελευταία, «συστράτευση» µε τις δυνάµεις του Μπούτα το 2016, µάλλον ήταν για ξεκάρφωµα και έκτοτε, ουδέν.

Λέγεται επίσης ότι από την αρχή της καριέρας του ως συνεταιριστής, ο Παυλάρας είχε να διαχειρισθεί και κάποια «αγκάθια» ως επαγγελµατίας αγρότης σε προσωπικό επίπεδο.

Τα 61.000 ευρώ δικαιώµατα µε τα οποία βρέθηκε κάποια στιγµή, µάλλον άφηναν και κάποιες «τρύπες». Γι’ αυτές υποχρεώθηκε από νωρίς να συµµαζευτεί από τις εθνικές οδούς, και εκείνες ήταν που τον έκαναν να «σφιχταγκαλιαστεί» και µε το άρµα του ΟΣ∆Ε.

Το τι έχει προσφέρει ο Παυλάρας στο συνεργατισµό και στο αγροτικό κίνηµα γενικότερα το ξέρουν καλά οι συντοπίτες του. Το πως διαχειρίστηκε επίσης, τα θέµατα της ΕΑΣ αρχικά και του συνεταιρισµού στη συνέχεια θα το βρει σύντοµα η δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη επιληφθεί του ζητήµατος. Το θέµα είναι ότι µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η ΕΑΣ Βισαλτίας αποτελεί ένα ακόµα αντιπαράδειγµα. Μια ακόµα περίπτωση οργάνωσης που λειτούργησε για τα συµφέροντα µιας στενής παρέας διοικούντων, ενός συνεταιρισµού που εγκατέλειψε µια – µια τις παραγωγικές του δραστηριότητες και περιορίστηκε στις υπηρεσίες του ΟΣ∆Ε, µιας ακόµη «συλλογικής προσπάθειας», όπου, ο καθένας κοίταζε και κοιτάει την πάρτη του.   

ΒΙΟΓΦΡΑΦΙΚΟ

Ο πενηντάχρονος Παύλος Αραµπατζής κατάγεται και ζει στη Νιγρίτα Σερρών και δραστηριοποιείται µε τη γεωργία από το 1990. Είναι αγρότης, απόφοιτος λυκείου και καλλιεργεί βιοµηχανική ντοµάτα, καλαµπόκι, τεύτλα, σιτηρά, αµύγδαλα και οπωρολαχανικά. Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Βισαλτίας τουλάχιστον µια δεκαετία. Το 2009 συµµετείχε στο διοικητικό συµβούλιο του ΟΓΕΕΚΑ ∆ήµητρα, διορισµός που από κάποιους θεωρήθηκε αποτέλεσµα των πολύ καλών του σχέσεων µε τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία