BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Από τα ΑΤΑΚ στα δασικά και τούμπαλιν

Λέγαµε τις προάλλες για τα κακώς κείµενα του ΑΤΑΚ που θύµιζαν το αλαλούµ διαρκείας µε τους δασικούς χάρτες. Και στις δύο περιπτώσεις ο κίνδυνος που συνίσταται αν γίνουν λάθη αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Στόχος η αγορά της Ινδίας για ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή και ακτινίδια

5
0

Στην Καβάλας χτύπησαν πάλι κάτι καµπανάκια για τις επιδοτήσεις 525.000 στρεµµάτων που δεν κουµπώνουν µε τους χάρτες και δεν έχει γίνει καµία ενέργεια έγερσης αντίρρησης από ιδιοκτήτες τους. Βέβαια, παίζει λέει, οι πιθανοί ιδιοκτήτες των εν λόγω εκτάσεων να είναι ιδιώτες, ∆ήµοι, Περιφέρειες, ∆ηµόσιοι φορείς, οι οποίοι µάλλον θα έχουν τον τρόπο να «αντέξουν» το υψηλό κόστος της υποβολής αντιρρήσεων και τη γραφειοκρατία…

ΜΕΡΑ

Αναρωτιέµαι πόσο θα κοστίσουν τα πήγαινε-έλα των επιστηµονικών µελών που απαρτίζουν τα συµβούλια για την πλατφόρµα τροφίµων, αφού η πλειονότητα µόνο στην Αθήνα δεν βρίσκεται. Εκουαδόρ, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία κλπ γράφουν οι έδρες τους…

ΝΥΧΤΑ

Είχαµε οµάδες εργασίας, επιτροπές, συµβούλια, τώρα έχουµε και τα Περιφερειακά Επιµελητηριακά Συµβούλια που στήνει µε πλήθος κόσµου ο αντιπρόεδρος. Αυτό θα πει παραγωγική… ανασυγκρότηση του κράτους!

 

Κάψτε το σενάριο

Εκεί στη Νιρβάνας µήπως θα έπρεπε να γραφτεί σενάριο για καθηµερινό σήριαλ στη ζώνη 7 µε 8 πριν το δελτίο ειδήσεων; Αυτά που γίνονται, πέρα από τα σοβαρά (παράνοµες αναθέσεις έργων, κλπ, κλπ), έχουν πλάκα. Όπως το περιστατικό µε την πρόεδρο Εφορευτικής που πήρε κατά την εκλογική διαδικασία 15 φακέλους κι έγγραφα αγνώστου περιεχοµένου κι έφυγε…            

Σκουντερία

Ο αναπληρωτής οικολόγος της πλατείας σε όποιο περιφερειακό συµβούλιο κι αν βρίσκεται, εσχάτως στη Ρόδο, µιλάει για τα παράσιτα του παρελθόντος, για το καράβι που ήταν γεµάτο τρύπες και πήγαινε στα βράχια και σώθηκε χάριν πετυχηµένων… παρεµβάσεων και για το κόστος της Φεράρι που δεν γίνεται να είναι το ίδιο µε του Φίατ!

Κανονιο…φόρος

Τουλάχιστον από τον Τσιρώνη, που νιώθει ∆ωδεκανήσιος, µάθαµε ότι υπηρέτησε στην κανονιοφόρο Ναυµάχος. Ο Βαγγέλης πέρα από τη Wikipedia για τη Ρόδο και για τον αυτόµατο µε τα έργα και τις ηµέρες στην πλατεία Βάθη, δεν είχε να πει τίποτα πιο χρήσιµο στους αγρότες της νήσου. Η Σπυροπούλου, µου φαίνεται, καλύτερα θα τα ‘λεγε.

 

Υβρίδια

Στα γαλακτοκοµικά δεν µας φθάνουν οι εισαγωγές θέλουµε κι άλλες από Ινδία, µεριά; Ο Βαγγέλης πάντως θέλει να βελτιώσει το εµπορικό ισοζύγιο µεταξύ Ελλάδας-Ινδίας, µε τους κλάδους των γαλακτοκοµικών, των φρούτων και τον λαχανικών να είναι οι «ατµοµηχανές» αυτής της προσπάθειας.

Στην τριήµερη επίσκεψη πάντως του Ινδού οµόλογου του στη χώρα µας πέρα από τις επισκέψεις σε Ακρόπολη, στη Νεµέα και σε µονάδα ελαιολάδου στην Καλαµάτα, υπήρξε και επιχειρηµατική συνάντηση στην πρεσβεία της Ινδίας µε επίκεντρο φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Χαλάλι, το 60ευρω της σύνθεσης της ανθοδέσµης που θα κοσµούσε το τραπέζι της συνάντησης των δύο υπουργών στη Βάθη…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία