BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Συνδρομή Αλέξη ψάχνουν οι αιγοπροβατοτρόφοι

Στο… και µη παρέκει έχει φθάσει η κατάσταση µε την κατρακύλα των τιµών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα, µε τον κτηνοτροφικό κόσµο να ζητά ραντεβού µε τον πρωθυπουργό προκειµένου να µπει ένα τέλος στην παράνοµη χρήση εισαγόµενου αιγοπρόβειου γάλακτος για την παρασκευή Φέτας, η οποία διευκολύνεται όπως λένε από την ανυπαρξία ελέγχων του ΕΛΟΓΑΚ.

Συνδρομή Αλέξη ψάχνουν οι αιγοπροβατοτρόφοι

0
0

Μάλιστα, στη µάζωξη που έγινε στον Τύρναβο, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας έθεσαν στο τραπέζι να εξεταστεί µετά από συνεννόηση µε νοµικό σύµβουλο το ενδεχόµενο προσφυγής στον εισαγγελέα για την αδικαιολόγητη πτώση των τιµών.

ΜΕΡΑ

Πώς ανταποκρίνεται η Ελλάδα στις πρωτοβουλίες της ΕΕ για τον αγροτικό τοµέα θα περιγράψει στις 3 Μαΐου ο υπουργός Βαγγέλης στο συνέδριο του Economist που θα γίνει στην καρδιά της αγροτικής οικονοµίας, τη Λάρισα.

ΝΥΧΤΑ

Απέξω θα τον περιµένουν οι κτηνοτρόφοι διαµαρτυρόµενοι για την πτώση των τιµών στο αιγοπρόβειο γάλα, προειδοποιώντας πως µέχρι το ερχόµενο φθινόπωρο µεγάλο τµήµα της αιγοπροβατοτροφίας δεν θα υπάρχει.

 

Αγρόν ηγόρασε

Στο πρώτο Φόρουµ για την αγροκαλλιέργεια και τα τρόφιµα στην Ιορδανία βρέθηκε ο υπουργός Βαγγέλης, ο οποίος είχε προσκληθεί από τον οµόλογο του. Εξάλλου, ο καιρός προσφέρεται για ταξιδάκια αναψυχής. Όσο για τα θέµατα που καίνε τους Έλληνες παραγωγούς και δη τους κτηνοτρόφους… µάλλον αγρόν ηγόρασε!

Κλειδούχοι

Με ένα ωραίο γραφιστικό χρησιµοποιώντας µια παραλλαγή του εργαλείου των συστηµάτων ISO, οι µόνιµοι υπάλληλοι στον ΕΦΕΤ, δείχνουν πως οι κλειδούχοι των αποφάσεων διαχρονικά επιµένουν στον τοµέα των ελέγχων των τροφίµων να ενισχύσουν το περιβάλλον σύγχυσης, ανοργανωσιάς και διάσπασης.  

Τρίτωσε

Οι γεωτεχνικοί γκρίνιαζαν µε τα έργα και της ηµέρες του Σπυρίδωνα, όµως η κάλπη είχε άλλη γνώµη κι όπως φαίνεται ο σηµερινός πρόεδρος πάει ολοταχώς για την τρίτη του θητεία στο Επιµελητήριο. Το ενδοτικός που του καταλόγιζαν µάλλον όπως λέει και ο ίδιος δεν και τόσο δόκιµο, όσο το… ενωτικός κατά τη δική του προσέγγιση.

 

ΥΒΡΙΔΙΑ

Καλά τα περιέγραψε στον Τύρναβο η Βράντζα τα κακώς κείµενα στην κτηνοτροφία, όµως πέρα από τις διαπιστώσεις, το διακύβευµα παραµένει ότι οι προτάσεις παραµένουν σε επίπεδο ρητορικής και το µόνο που περπατά είναι να γίνονται επιτροπές και τµήµατα µε φόντο πάντα ένα… εθνικό σχέδιο.

∆εν ξέρω, κατά πόσο η πρόταση για ίδρυση τµήµατος αποκλειστικά για τη Φέτα, θα αλλάξει κάτι ως προς την κατάρρευση των τιµών στο πρόβειο και το γίδινο γάλα, την ώρα που η αγορά βοά για εισαγωγές και προσµίξεις.

Εξάλλου, όπως λέει και η Καρδιτσιώτισσα πλέον ο κακός εννοούµενος ανταγωνισµός µε µεθόδους νοθείας, έφυγε από το επίπεδο των παραγωγών και πέρασε στη µεταποίηση, τις λιανικές πωλήσεις, την εστίαση…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία