BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Με αλεξίπτωτο στη σποροπαραγωγή

Ψάχνουν τώρα να βρουν την άκρη στη Βάθη και τη ∆οµοκού για το τι ακριβώς συνέβη και προέκυψε αυτό το πατατράκ µε τη συνδεδεµένη ενίσχυση σπόρων σποράς, που έβαλε µέσα... αλεξιπτωτιστές ακόµη και τριφυλλοπαραγωγούς, ρίχνοντας στο µισό το ποσό του πριµ αφού οι εκτάσεις που δηλώθηκαν ήταν διπλάσιες.

Με αλεξίπτωτο στη σποροπαραγωγή

18
0

Και σιγά µην ασχολούνταν, αν το θέµα δεν το έβγαζε µπροστά η Agrenda. Κατά τους ∆οµοκίτες, οι διαδικασίες λέει είναι συγκεκριµένες και ελεγχόµενες, ωστόσο θα προβούν και σε διοικητικούς ελέγχους για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονοµία. Τώρα, ησυχάσαµε! ∆εν επανδρώθηκε ακόµη και ο δορυφόρος...

ΜΕΡΑ

Με αιχµή του δόρατος την ελιά Καλαµών η επιτραπέζια βάζει πλώρη για την κατηγορία των specialties προϊόντων, είπαν ανάµεσα σε πολλά καινοτόµα οι ειδικοί στο συνέδριο του Perrotis στη Θεσσαλονίκη.

ΝΥΧΤΑ

∆εν είναι µόνο οι κακοπληρωτές αλλά και οι καλοπληρωτές που την... πληρώνουν στον αγροτικό τοµέα µε τους διοικούντες στη ∆ΕΗ εν τέλει να τους τσουβαλιάζουν όλους, ώστε να βγουν τα σπασµένα συσσωρευµένων οφειλών 90 εκατ.

 

Πλούτη

Οι νεολαίοι θα κάνουν λέει συνέδριο το Σεπτέµβριο (µε το ίδιο αειθαλές προεδρείο;) µε θέµα οι «επιδοτήσεις µας στηρίζουν, τα προϊόντα µας πλουτίζουν». Αλήθεια το πλουτίζουν πώς το εννοούν, δεν το εξηγεί και στους απλήρωτους Νέους Αγρότες του 2013; Όπως και να ‘χει η νέα ΚΑΠ είναι προ των πυλών µε τις επιδοτήσεις να δίνονται µετρηµένα...

Πράσινοι κόκκοι

«Ίσως η κρισιµότερη αιτία για τη χρεοκοπία της χώρας είναι η κατάρρευση του παραγωγικού της ιστού», είπε ο οικολόγος της πλατείας σε εκδήλωση για «Το Πράσινο Παραγωγικό Μοντέλο». Ένα γήπεδο γκολφ, λέει, είναι ελκυστικό για τους τουρίστες, αλλά πρέπει να µετρηθούν τα χρήµατα που αφήνουν οι επισκέπτες, µαζί µε το κόστος του νερού. ∆ηλαδή;

Εν Καµίνω

Έξαλλοι οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές µε την απάντηση της Κοµισιόν επί καταγγελιών της για το χαρτογραφικό υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ που εµποδίζει την υλοποίηση των προγραµµάτων. ∆εν παραβιάζεται η νοµοθεσία, ευθύνη λέει του κράτους... «∆έχεσθε ότι σας σερβίρουν, δηλαδή «µαϊµού» στοιχεία», φωνάζει ο Καραµπάσης.

ΥΒΡΙΔΙΑ

Η στάση «ούτε γάτα ούτε ζηµιά» επικρατεί σύµφωνα µε τους γαλακτοβιοµήχανους στη Βάθη µετά το µπάχαλο µε τα προγράµµατα της Φέτας.

Μάλιστα, αναρωτιούνται µε ποιον τρόπο θα εξαργυρωθεί η 5η παράταση που αποσόβησε την απώλεια των σχετικών κοινοτικών κονδυλίων, καλώντας τους επικεφαλής σε πλατεία και Νιρβάνα να µην επιχαίρουν.

«Το γεγονός ότι ζητήσαµε από την ΕΕ 5 παρατάσεις µάς έχει δυσφηµίσει ανεπανόρθωτα ως χώρα. Για την εποµένη χρονιά είχαµε κατά νου να διεκδικήσουµε αντίστοιχα προγράµµατα για το ελληνικό γιαούρτι. Ποια εικόνα νοµίζετε ότι δώσαµε στην Επιτροπή µε αυτή την τόσο ανεύθυνη στάση των 5 παρατάσεων;», αναρωτιέται ο ΣΕΒΓΑΠ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία