BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Πόσους Αποστόλου να σηκώσει το ροδάκινο;

Τόσο µε τον Αποστόλου των κονσερβοποιών, όσο και µε τον άλλο τον Αποστόλου της Αχαρνών και το συµπύρηνο κεφάλι δεν σηκώνει, λένε οι παραγωγοί που κάθε χρόνο βλέπουν ότι τους βάζουν µπροστά στο όνοµα της κατάκτησης των διεθνών αγορών.

Πόσους Αποστόλου να σηκώσει το ροδάκινο;

3
0

Οι µεταποιητές ανεβάζουν τον ποιοτικό πήχη χωρίς τιµή, ενώ ο Βαγγέλης έχει ξεχασµένες τις αποζηµιώσεις καιρού και ρωσικού εµπάργκο, την ώρα που οι συνάδελφοί του υπουργοί των Οικονοµικών τους θέτουν φοροασφαλιστικά εµπόδια, µε αποτέλεσµα η παραγωγική διαδικασία να κινείται µεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

ΜΕΡΑ

«Η χώρα µας αποτελεί από µόνη της brand name και δεν χρειάζεται επικοινωνιολόγους και image makers για να βρουν κάποιο άλλο, εντυπωσιακότερο λογότυπο» Τάδε έφη Βαγγέλης, και όχι Σωκράτης.

ΝΥΧΤΑ

Η κυβέρνηση θα «κλέβει» από τη σύνταξη των αγροτών -από το 2018 µέχρι το 2030- 105 έως 140 ευρώ κάθε µήνα υποστηρίζει σε άρθρο του o Νικολάου, µέλος της ∆ιοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ. Στο δρόµο προς την εθνική…σύνταξη.

Καρλ Μαρξ

Τι να λέµε όλα τα ‘χουν κάνει σε αυτό το πολύπαθο ΟΣ∆Ε και τις τοποθετήσεις ηµετέρων, συγγενών σε διάφορα καίρια πόστα, για να µοιράζονται σωστά και να πληρώνονται αδρά οι… δουλειές. Αυτό και είναι ευφυΐα! Εκεί στην Πειραιώς κάτι πήγαν να πουν περί νόµιµου και ηθικού, ενώ στην Κουµουνδούρου σφυρίζουν κλέφτικα.               

Τρεις µάγοι

Αλήθεια, πόσους συµβούλους έβαλε ο Βαγγέλης για να βγάλει τους τρεις στρατηγικούς στόχους, µε τους οποίους θα γίνει η αποφώνηση της τρέχουσας ΚΑΠ και µε το σκεπτικό ότι η ποιότητα είναι αυτή που µετράει; Στη συνέχεια δε, οι αρµόδιες διευθύνσεις θα τους εξειδικεύσουν περαιτέρω ώστε να καταστούν µετρήσιµοι. Καταλάβατε;

Τραµπουκισµοί

Ο πρόεδρος Τραµπ αφού άναψε πυρ κηρύσσοντας εµπορικό πόλεµο στην Κίνα, προκαλώντας σειρά παρενεργειών σε εταίρους του, τώρα βλέπει ότι τα πυρά πλήττουν πρώτα και κύρια τους δικούς του αγρότες που πνέουν µένεα. «∆εν θα αφήσουµε τους αγρότες µας να κουβαλήσουν το σταυρό των αντίποινων της Κίνας» λέει ετοιµάζοντας σχέδιο στήριξης.

 

Υβρίδια

∆εν είχαµε µόνο τις εµπορικές συµφωνίες µε Καναδά (CETA) και Νότια Αφρική που απειλούσαν κατοχυρωµένα και προστατευόµενα αγροτικά προϊόντα της χώρας µας, έρχεται τώρα και ο κίνδυνος εκ Σκοπίων.

Στη Βουλή έφεραν το θέµα 32 βουλευτές Ν∆, τονίζοντας ότι δυναµικά προϊόντα της χώρας µε εµπορική επωνυµία και τοπικό προσδιορισµό «Μακεδονικός» (Μακεδονικά κρασιά ΠΓΕ, ο µακεδονικός χαλβάς, οι πιπεριές Φλωρίνης) βρίσκονται «στον αέρα» σε σχέση µε τα προϊόντα, που παράγονται στην ΠΓ∆Μ.

Ακόµη και η ναυαρχίδα των ΠΟΠ, η κατοχυρωµένη στην ΕΕ Φέτα, είναι «εκτεθειµένη» σε πιθανές εµπορικές πολιτικές παραπλάνησης καταναλωτών, από γαλακτοκοµικές επιχειρήσεις των Σκοπίων, που ως γνωστόν παράγουν λευκό τυρί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία