BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Περιμένει εδώ και ένα τρίμηνο ο πρόεδρος των Λακώνων βιοκαλλιεργητών κάποια απάντηση από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, επί των καταγγελιών για τα πολυτεμαχισμένα αγροτεμάχια και τον πλασματικό ΑΤΑΚ, αλλά τίποτα «καμία έγγραφη ενημέρωση», όπως λέει.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

0
0

Ο ίδιος μιλά για μπαράζ παρατυπιών στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία που ξεκίνησε με το πρόγραμμα βιολογικής, αποδίδοντας ως «αιτία όλων αυτών είναι το σαθρό μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που το έχουν καταγγείλει οι πάντες, αλλά κανείς δεν το ακουμπάει». Άραγε γιατί;

ΜΕΡΑ

«Στο τυροκοµείο του Συνεταιρισµού Καλαβρύτων βιώνεις την Φέτα ως κορυφαίο προϊόν µας. Αισθάνεσαι τη ποιότητα πρώτης ύλης του γάλακτος που παράγουν οι κτηνοτρόφοι του Χελµού, την ποιότητα & συνέπεια παρασκευής», twittαρε ο Μ. Μπόλαρης.

ΝΥΧΤΑ

Και η συμφωνία των Πρεσπών, μπλέχτηκε στις γραμμές των συντεχνιών, με την ΠΟΓΕΔΥ να παίρνει κάτω από την ομπρέλα της όσους διαφωνούν, δηλαδή εργαζομένους γεωτεχνικούς που εργάζονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δεν συντάσσονται με την πρόεδρο του Συλλόγου τους.

 

Τρικυμία

Καλά στην οδό Νιρβάνα τι πίνουν και δεν μας δίνουν; Γιατί, εύλογα κατανοήσει κανείς την αναστάτωση που επέφερε το δημοσίευμα της Αgrenda για άρση της επιβολής προστίμου σε επιχειρήσεις γάλακτος, αλλά να λένε «ότι κάποιους ενόχλησε η δημοσιοποίηση της επιβολής των ποινών», δεν πολυβγάζει νόημα. Μήπως εννοούν ότι η μη δημοσιοποίηση της άρσης, ενόχλησε;

Υιοθεσία

Ψυχούλα ο Βαγγελάκης, καλεί όσους ενδιαφέρονται να «υιοθετήσουν» ένα παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, αποστέλλοντας τις αιτήσεις το αργότερο μέχρι το 15αύγουστο. Οι φορείς, που θα αναλάβουν τη διάσωση τους αναλαμβάνουν και την υποχρέωση του κόστους μεταφοράς, στον χώρο έκθεσής τους, καθώς και την υποχρέωση διατήρησης και συντήρησής τους.

Λαρισαϊκό Γκάζι

Να ακονίσουν τις ιδέες τους οι αρχιτέκτονες ζητά ο Δήμος Λαρισαίων για να φτιαχτεί ένα πολιτιστικό χωριό στις εκτάσεις του ΕΘΙΑΓΕ, που πέραν των αστικών αναγκών θα καλύπτει και ανάγκες της αγροτικής οικονομίας. Μάλιστα, η καλύτερη ιδέα θα πάρει κι ένα 10χίλιαρο, ενώ για την ανάθεση του έργου δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες...

 

Υβρίδια

Μετά την Ελλάδα, έτοιμη λέει και η Ιταλία να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης.

Ήδη η συνομοσπονδία των Ιταλών αγροτών Coldiretti υποδέχθηκε με θετικό πνεύμα σχετικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας, σχολιάζοντας πως «η ιταλική γεωργία είναι πλέον έτοιμη να δημιουργήσει μια ελεγχόμενη αλυσίδα εφοδιασμού της φαρμακευτικής αγοράς με αυτά τα προϊόντα».

Εξάλλου, και στην γείτονα χώρα λόγω της κρίσης έχει ήδη εγκαταλειφθεί μεγάλος αριθμός θερμοκηπίων που καλλιεργούσαν κηπευτικά, με την Coldiretti να υποστηρίζει ότι άμεσα μπορεί να διατεθούν πάνω από χίλια εκτάρια αγροτικής γης για την καλλιέργεια, η οποία θα γίνεται μέσα σε «κλειστές» θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ελεγχόμενε για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάχρησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία