BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Όταν η µικροπολιτική «τρώει» την πολιτική

Τι συνέβη τελικά εκεί στον ΕΦΕΤ, ποιος πρόλαβε ποιον; Ο υπουργός ήθελε να παραιτήσει τον πρόεδρο και ο δεύτερος υπέβαλε την παραίτησή του για να έχει και το κεφάλι ψηλά; Ή µήπως... παρερµηνεύθηκαν οι προθέσεις του πρώτου (υπουργού) και εν τέλει είχαµε πάλι το ίδιο αποτέλεσµα, δηλαδή την έξοδο του δεύτερου (προέδρου).

7
0

Όπως και να ‘χει η φαγωµάρα που αναδείχθηκε από όλη αυτή την ιστορία, µε απαντητικές επιστολές εκατέρωθεν δείχνει τη µικροπολιτική και όχι την ουσία της πολιτικής πάνω σε έναν καίριο φορέα ελέγχου, όπως είναι αυτός των τροφίµων.

Υβρίδια

-Την ώρα που µιλούν για Eλ Ντοράντο στην κάνναβη, το µοναδικό πλέον ζαχαρουργείο στο Πλατύ, οδηγείται σε απαξίωση ρίχνοντας αυλαία προ ηµερών, για την φετινή καµπάνια που ήταν η µικρότερη στην ιστορία του προϊόντος στη χώρα µας, αφού διήρκεσε µόλις 10 ηµέρες.

-Η σωτηρία του πάλαι ποτέ ισχυρού εγχώριου προϊόντος, αµφίβολη, µε τους αρµόδιους υπουργούς να τυρβάζουν σε νέες κανναβοαγάπες.

-Όσο για τους δύο επενδυτές που περιµένει ο Πιτσιόρλας, θα φανεί αν του χρόνου θα υπάρξουν παραγωγικά και αυτοί οι 4.000 τόνοι που παρήχθησαν φέτος από τα µόλις 13.000 στρέµµατα.

 

Απλούστατο

Άλλες χώρες είναι ήδη έτοιµες µε τα στρατηγικά τους σχέδια για την ΚΑΠ, ενώ εµείς εδώ ασχολούµαστε µε αλλαγές στο υπηρεσιακό προσωπικό και ηµετέρους... Όσο για το νέο αγροτικό µοντέλο µετά το 2020, η χώρα µας άρχισε ήδη τις εκπτώσεις ζητώντας να υιοθετηθεί ό,τι πιο απλό γίνεται για να µην χαθούν πόροι από την εφαρµογή του.

           

Βαφτήσια

 «Άνοιξαν οι ουρανοί», σχίστηκε η τέντα από την έντονη βροχή και ξαναβάπτισε επισήµους και µη στα εγκαίνια της πρώτης Αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας την προπερασµένη Παρασκευή στην Κοιλάδα Λάρισας. Αν είχαν ενεργοποιηθεί οι δορυφόροι, που κόπτονται τα ξεφτέρια της µηχανοπαρέας, θα είχαν προµηθευτεί έγκαιρα...οµπρέλες!

           

Ρεφλεξιολογία

Αφού.... έλυσε τηλεφωνικά το θέµα µε το χάρτη των µειονεκτικών ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αποσπώντας τη δέσµευση του υπουργού ότι οι περιοχές θα ξαναζωγραφιστούν όπερ και εγένετο, τώρα καταπιάνεται µε το ελαιόλαδο, διεκδικώντας αποζηµιώσεις για το Ζορµπά. Από ρεφλέξ, πάντως, καλά πάει, αφού γνωρίζει πως το θέµα έχει ήδη ανακινηθεί...

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία