BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μέχρι να ’ρθει η γνώση, πάει το γρόσι

Έξαλλοι οι αγρότες µε τα «αγροτοδικεία», που στήθηκαν εν ριπή οφθαλµού πριν βγουν τα τρακτέρ στους δρόµους. Για «άθλια ψεύδη», «προκλητικές απατεωνιές» και για «κατήφορο αυταρχισµού και αντιδηµοκρατικότητας», κάνει λόγο η Πανελλαδική Μπλόκων, κατηγορώντας ευθέως τον υπουργό για προσχηµατικό κάλεσµα σε διάλογο επί των αιτηµάτων τους την ώρα, που τους ξεκαθαρίζει ότι τα δηµοσιονοµικά της χώρας δεν επιτρέπουν καµία παροχή στους αγρότες.

mpoka

15
0

 «Απατεωνιά», λένε και η συµβουλή του υπουργού να µην προβάλλουν τα αιτήµατα τους που είναι ...υπερβολικά γιατί θα προκαλέσουν τον «κοινωνικό αυτοµατισµό», που οι κυβερνώντες υποθάλπουν.

Υβρίδια
-Πόσο ζωντανό παραµένει το ενδεχόµενο να βρεθεί, έστω και στο… παρά ένα, λύση στην ΕΒΖ, βάσει σεναρίου εισόδου νέου στρατηγικού επενδυτή, θα φανεί στο χειροκρότηµα.

-Πάντως νωπό είναι ακόµη το φιάσκο µε τον Φέκερ, που σύρθηκε για πολλούς µήνες και τελικά δεν κατέληξε πουθενά. Εντούτοις, «καλή τη πίστει», Τράπεζα Πειραιώς, σύµβουλος (Ernst & Yound), αποφάσισαν να δείξουν ελαστικότητα λίγων ηµερών στην προθεσµία της 31ης Ιανουαρίου...

-Αν το χρονικό «σκόντο» παρέλθει χωρίς ο επενδυτής να υλοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε θα ενεργοποιηθεί plan b, που προβλέπει τη «σαλαµοποίηση» της ζαχαροβιοµηχανίας, σενάριο βέβαια µη επιθυµητό αφού προβλέπει ότι το 2019 δεν θα υπάρξει καλλιέργεια.


Βουλκανιζατέρ
Όλα τα ζητήµατα, λέει ο υπουργός της πλατείας, λύνονται µε διάλογο. «∆εν είµαστε σε µέρες που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των αγροτών», είπε στο κρατικό ραδιόφωνο, υποστηρίζοντας ότι µιλάει για όλα µε άπαντες και έχει την πόρτα του ανοικτή και περνάει παρά πολύς κόσµος. Πάντως, οι αγρότες βλέπουν στην πόρτα τους τον δικαστή. 

Προστάτης
∆εν θέλει λέει ο υπουργός να τα... δώσουν όλα στους αγρότες, αφού αδιαπραγµάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι να µην δηµιουργηθεί κοινωνικός αυτοµατισµός µεταξύ άλλων επαγγελµατικών οµάδων. Οι αγρότες, πάντως, ποτέ δεν είπαν τίποτα για τις παροχές σε άλλες κοινωνικές οµάδες, µόνο για το φθηνό πετρέλαιο στους εφοπλιστές...

Gastronomy
Aυτά είναι! Ο γενικός Χάρι, βλέποντας µπροστά και θέλοντας να αξιοποιήσει το θετικό µοµέντουµ του Τουρισµού, θέλει να χτίσει µια εθνική γαστροκουλτούρα που θα αναδεικνύει τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, που δεν θα αφορά µόνο το τζατζίκι και την χωριάτικη. Εξ ου και η ανάθεση στον Κορίνθιο γαστρονόµο image maker!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία