BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Συγκολλητική ουσία η ΚΑΠ για την Ευρώπη

Τα τελευταία 60 χρόνια η Κοινή Αγροτική Πολιτική υπήρξε η κόλλα που συγκρατεί µαζί το ευρωπαϊκό έργο και τη γεωργία, είπαν µε ανοικτή επιστολή τους οι πρόεδροι των αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων προς τους υποψήφιους προέδρους της Κοµισιόν που έχουν προταθεί από τα πολιτικά κόµµατα του Ευρωκοινοβουλίου λίγο πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής, ζητώντας να µην χαθεί αυτή η συγκολλητική ουσία. Μάλιστα, οι Copa-Cogeca, βλέποντας τα δύσκολα για τον πρωτογενή τοµέα να είναι µπροστά, τονίζουν την ανάγκη η Γενική ∆ιεύθυνση Γεωργίας της Κοµισιόν να µη χάσει το στρατηγικό της ρόλο στις πολιτικές της ΕΕ.

agrosxolos-706

5
0

Υβρίδια

-Τριακόσιοι µείναν όλοι κι όλοι και το δούλεµα µε τη ζάχαρη και το Ζαχάρεως συνεχίζει να πηγαίνει σύννεφο.

-Αν µη τι άλλο, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι η εν λόγω καλλιέργεια έζησε µεγάλες στιγµές στη χώρα

µας και σήµερα, ψάχνουν να κλείσουν τα στόµατα µε κρατικές ενισχύσεις και βολέµατα στο ∆ηµόσιο.

-Κατα τα λοιπά, όλα βαίνουν προς επίλυση µέρα µε τη µέρα (τα τελευταία τρία χρόνια), κι ο επενδυτής έρχεται (;). Στο πλαίσιο µάλιστα της αναδιάρθρωσης που προαναγγέλεται µέχρι τις εθνικές µάλλον εκλογές, µπορεί λέει να έρθει και µια εκτατική ενίσχυση…

 
Άνθρακες

Μα καλά, το θέµα µε τους εργάτες γης δεν είχε λυθεί; Γιατί κι αυτό µέσα στις… επιτυχίες συγκαταλέγονταν για τη µείωση του κόστους πάραγωγής. Πάντως στην Ηλεία, η προσφορά εργατών γης όπως ειπώθηκε και από το Επιµελητήριο είναι περιορισµένη, ενώ η γραφειοκρατία για την νοµιµοποίηση των αλλοδαπών χρονοβόρα και κοστοβόρα. Τουτέστιν…

           

Game of Thrones

Στο φανταστικό κόσµο της σειράς φαινόµενο Game of Thrones, µε τη σύγκρουση στα 7 βασίλεια του Westeros, ένα από συµπεράσµατα ήταν ότι κι αυτός είχε σύνδεση µε την αγροτική οικονοµία. Κυρίαρχες οι αροτραίες που ελάµβαναν «επιδοτήσεις», προβλέπονταν και αποζηµιώσεις στους βοσκούς (ο Φάνης του ΕΛΓΑ να τα βλέπει) για απώλειες λόγω δράκων.

           

Κλειδωµένο

Πώς γίνεται ο πρωτογενής τοµέας να είναι στο επίκεντρο και συνάµα στο περιθώριο; Πάντως ανεξαιρέτως οι απανταχού πολιτευτές έχουν να λένε τα καλύτερα για την ατµοµηχανή της εθνικής οικονοµίας, που είναι όµως ακόµη στον ακριβό συντελεστή ΦΠΑ. Το εθνικό σχέδιο πάντως για την ανάταση της γεωργίας παραµένει στο συρτάρι.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία