Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Στρατηγική επιλογή για διαπραγµάτευση της ΚΑΠ

Η επιλογή Μάκη Βορίδη για το Μέγαρο της πλατείας Βάθη, δεν έγινε τυχαία από τον πρωθυπουργό αλλά γιατί οι διαπραγµατεύσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θέλουν κότσια, κάτι που αν µη τι άλλο φαίνεται να διαθέτει ο νέος ένοικος της Αχαρνών 2, που παρότι αστός και του Κολεγίου ξέρει ως άριστος νοµικός να διαβάζει πίσω από τις γραµµές. Εξάλλου, το αυτό αποκάλυψε κι ο ίδιος στους διαπιστευµένους συντάκτες, υπογραµµίζοντας πως ο υφυπουργός θα συνδράµει συµβουλευτικά ως γνώστης των τεχνικών ζητηµάτων. Προσοχή, γιατί πολλές φορές το έξυπνο πουλί από τη µύτη πιάνεται!

agrosxolos-713

396
0

Υβρίδια
-Ψηλά στην ατζέντα της νέας ηγεσίας της Βάθη η κλιµατική αλλαγή, η οποία, όπως τονίστηκε από όλες τις πλευρές, αποτελεί και θα αποτελέσει το νούµερο ένα πρόβληµα που θα πλήξει τους αγρότες.

-Μάλιστα, όπως είπε ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Κώστας Σκρέκας, το βάρος αναµένεται να δοθεί εκεί, καθώς, από το 2050, το 60% των αρδευόµενων εκτάσεων δείχνουν ότι θα γίνουν ξερικές.

-Θερµό καλωσόρισµα απευθύνουν οι γεωτεχνικοί του ∆ηµοσίου στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαρακτηρίζοντας ως «πολύ θετικό ότι τις νέες πολιτικές ηγεσίες εκπροσωπούν στελέχη της πρώτης γραµµής».

 

Παραλίγο
Αντί του κοινοβουλίου στο κρατητήριο κατέληξε ο Θανάσης (Νασιούλας) Νασίκας, γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και υποψήφιος µε τα χρώµατα της «Ελληνικής Λύσης», µετά τον διαπληκτισµό του µε τον πρόεδρο του κόµµατος που επέλεξε να κρατήσει την έδρα στη Λάρισα. Πέρα από την αποχώρηση από το κόµµα, η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

           

Σύγκλιση;
Η µέχρι πρότινος τοµεάρχης αγροτικού της Ν∆, µπορεί να αναλαµβάνει τα θέµατα αλιείας, όµως τελευταία είχε επιδείξει ιδιαίτερη µαχητικότητα στα θέµατα της εξωτερικής σύγκλισης και
των δικαιωµάτων της ΚΑΠ, εγκαλώντας διαρκώς µε τις ερωτήσεις της στη Βουλή
για λάθη και ολιγωρίες την απερχόµενη κυβέρνηση.

           

Βεντάλιες
Άφησε τα µπάνια του στη Μονεµβασιά για να παραστεί στην ορκωµοσία της Βάθη ένας γενικός γραµµατέας από τα παλιά, που κάποιοι υπάλληλοι του έκαναν αέρα...παρακαλώντας να επιστρέψει. Για την ώρα στις θέσεις τους µένουν οι δύο γενικοί, οι οποίοι αν και υπέβαλαν παραιτήσεις, τους ζητήθηκε να παραµείνουν για όσο χρειαστεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία