BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Εργολαβία το δούλεµα παροχής υπηρεσιών ΟΣ∆Ε

Μία από τα ίδια οι συναντήσεις του υπουργού της πλατείας µε τους συνεταιριστές, που µαζεύει προτάσεις για τη σύνταξη του συνεταιριστικού νόµου. Τώρα κατά πόσο οι πραγµατικοί εκφραστές των παραγωγών θα συµµετέχουν στο σχήµα που εξαγγέλεται πως θα δηµιουργηθεί για ισχυρές οντότες µε λόγο στην αλυσίδα, ο ιστορικός του µέλλοντος θα αποφανθεί... Μετά το νόµο Σκανδαλίδη, Αποστόλου, να µην υπάρξει και ένας του Βορίδη; Πάντως από πολιτική βούληση, υπάρχει περίσσεια, το θέµα είναι να εκφραστεί προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι για να κάνουν δουλίτσες µε µπαστουνάκια οι γνωστοί-άγνωστοι, που θέλουν να πάρουν ξανά εργολαβία το ΟΣ∆Ε.

agrosxolos-718

0
0

Υβρίδια
-Με ιδιώτες ή όχι, οι αναλογιστικές µελέτες µπορούν να αντιµετωπίσουν τους µετρήσιµους κινδύνους, όχι τις αβεβαιότητες. Και η κλιµατική αλλαγή δηµιουργεί φαινόµενα επιταχυνόµενα χωρίς να υπάρχουν µετρήσιµα ιστορικά στοιχεία, εύστοχα παρατηρεί ο αγροτολόγος Μιχαηλιδης.

-Αλλά ούτε ρυθµό µεταβολής των προβληµάτων µπορούµε να υπολογίσουµε, οι προβλέψεις είναι για 5 µέρες και µόνο µετεωρολογικές. Το οικοσύστηµα καταρρέει.

-«Παρατηρούµε ότι η συχνότητά τους αυξάνει µέσα στα χρόνια, που σηµαίνει πως το φαινόµενο συνδέεται µε την κλιµατική αλλαγή. Η αύξηση του φαινοµένου είναι ανάλογη µε την αύξηση των αερίων του θερµοκηπίου» παρατηρεί ο Ακαδηµαϊκός Ζερεφός.

 

Σπαραγγόσουπα
Τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ την έκαιγε στη συνάντηση µε τον Μαυρουδή τα προβλήµατα µε τα σπαράγγια; Για τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε που είναι στα υπόγεια της µηχανοπαρέας, τίποτα; Μπορεί όµως να ειπώθηκαν στην off the record συζήτηση. Πάντως, µε γενικότητες περί ισότιµου συνοµιλητή, µε λίγο από αναµόρφωση ΕΛΓΑ, η     γεωργία στα σωληνάκια...


Πετρελαιοκίνηση
Το έχουµε γράψει και ξαναγράψει, το λένε και το ξαναλένε αγρότες, φορείς και ειδικοί ότι η µείωση της φορολογίας πετρελαίου για αγροτική χρήση θα µειώσει τα κόστη παραγωγής. Το κυβερνητικό επιτελείο πάντως, το θέµα δεν το έχει κλήσει, εξάλλου και προεκλογικά ήταν στον προγραµµατικό του λόγο. Μένει να βρεθεί η φόρµουλα.

           

Φετουτσίνι
Με την υπόθεση για τη ∆ιεπαγγελµατική Φέτα, να δούµε τι θα δούµε. Λέτε, ο Μαυρουδής να το λύσει το θέµα; Το βέβαιο είναι ότι από ρητορική πάει καλά, εντούτοις από πια πλευρά θα γείρει ο συνήγορος του πολίτη είναι το θέµα, γιατί ως τώρα ο παραγωγικός κλάδος είναι αυτός που έχει υποστεί και τα µεγαλύτερα ρήγµατα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία