BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Τα χατίρια δεν φέρνουν τον άρτο τον επιούσιο

Ο αγροτικός κόσµος έχει... παγώσει όχι από το κρύο αλλά από τις υποσχέσεις για ανασυγκρότηση του τοµέα, που ολοένα και υποβαθµίζεται, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων. Την ίδια ώρα, οι όποιες προσπάθειες για ανασύνταξη και συσπείρωση του αγροτικού κινήµατος, όπως αυτές στη Θεσσαλία, αντιµετωπίζονται µε καχυποψία. Οι επικεφαλής της ΕΟΑΣΝΛ καλούν πάντως τους συναδέλφους τους που διστάζουν να βγουν στους δρόµους να πειστούν για την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων λέγοντας πως «Όσοι δεν θέλουν να «δυσαρεστούν» την κυβέρνηση και τον βουλευτή να ξέρουν ότι θα είναι «δυσαρεστηµένη» η τσέπη τους και η οικογένεια τους».

48_20

14
0

Υβρίδια

            Καλά, µε την υπόθεση κάνναβη και τις mega business, τι απέγινε; Αφορούσαν µόνο την ιατρική; Γιατί, οι παραγωγοί βιοµηχανικής, διαµαρτύρονται τώρα στον Άδωνι και τον Μαυρουδή, ότι ελλείψει της σχετικής ΚΥΑ, που ρυθµίζει τα επίπεδα της Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) στα τρόφιµα δεν κινείται τίποτα.

            Η ΚΥΑ αγνοείται από το Φεβρουάριο του 2019, βάζοντας εµπόδια στους εγχώριους παραγωγούς, σε αντίθεση µε τα εισαγόµενα που κυκλοφορούν ελεύθερα.

             «Βλέπουµε τους µήνες να περνάνε χωρίς να υπάρχει ακόµα καµιά θετική εξέλιξη», λένε υπογραµµίζοντας την αδράνεια της πολιτείας.

Μικροκυµάτων

Ψήνεται λέει τροπολογία από το Μαυρουδή που πιθανότατα θα έρθει µε το πολυθρύλητο νοµοσχέδιο των συνεταιρισµών και θα αναστέλλει την ισχύ αστικών και ποινικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε µέλη των διοικήσεων πτωχευµένων αγροτικών οργανώσεων, µέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή τους και θα τους επιτρέπει να λαµβάνουν ενηµερότητα.

           

Λιανεµπόριο

Χωρίς αντικειµενικά κριτήρια
η αντιµετώπιση κρίσεων αγροτικών αγορών και δυσανάλογη η χρήση των de minimis, λέει σε έκθεση του το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ. Για παράδειγµα για το ρωσικό εµπάργκο, λέει, προϊόντα που αποσύρθηκαν για δωρεάν διανοµή επέστρεψαν στην αγορά ως χυµοί, δείχνοντας Ελλάδα και Ισπανία.

           

∆ακοµολότοφ

Παραλίγο να χαλάσει η µέχρι τώρα χαλαρή εικόνα των επισκέψεων του υπουργού της πλατείας ανά τη χώρα, το θερµό επεισόδιο µεταξύ αγροτών έξω από το Επιµελητήριο Ηρακλείου µε τις αστυνοµικές δυνάµεις. Αιτία η παρεµπόδιση τους να επιδώσουν στον υπουργό που συσκέπτονταν µε φορείς του νησιού, ψήφισµα διαµαρτυρίας για το δάκο. Οσονούπω.. µέτρα!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία