BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά βοσκοτόπια

Ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι και το λιμενικό, γιατί τελευταία ψαρεύουμε πολλούς απλήρωτους αγρότες!

48_5

180
1

Στο δρόµο για την παύση της «τεχνικής λύσης» από το 2022 για τα βοσκοτόπια, λέει ότι βρίσκεται το υπουργείο της πλατείας. Με non paper επιχειρεί να δικαιολογήσει τη νέα ΚΥΑ και τις αντιδράσεις που έχει φέρει στον κτηνοτροφικό κόσµο λόγω των οριζόντιων περικοπών (σ.σ.µαζί µε τα ξερά καίγονται και τα χλωρά) στις εκτάσεις και στα δικαιώµατα που πηγάζουν εξ αυτών λόγω και των παλινωδιών µε το Εθνικό Απόθεµα. Από ότι µαθαίνουµε, ψάχνονται ουτιοτρόπως, µε τα αλγοριθµικά συστήµατα µπας και βρεθεί κάποια άκρη, που δεν θα βγάζει µάτι… καθώς λέει «επικαιροποιούνται και εξορθολογίζονται οι συντελεστές κατανοµής».

  •  Χρονιά ορόσηµο προοιωνίζεται η φετινή για τους παραγωγούς ακτινιδίου. Πηγή της στήλης µε πολλά …χιλιόµετρα στην καλλιέργεια έλεγε πως αν όλα αυτά που ακούγονται για τις τιµές, επιβεβαιωθούν, παρόµοια χρονιά υπήρξε στις αρχές του αιώνα, το 2000-2001, όταν ακόµη ήταν οι δραχµές…
  • Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που αισθάνονται και προβληµατισµό. Οι σταθερά καλές τιµές στο ακτινίδιο τα τελευταία χρόνια, αύξησαν τις φυτεύσεις και η Ελλάδα έχει «στρογγυλοκαθίσει» στη 2η θέση µετά τη Νέα Ζηλανδία.
  •  ∆εν υπάρχει, όµως, ανάλογη αύξηση υποδοµών αποθήκευσης και συντήρησης του προϊόντος και σύντοµα η πίεση άµεσης πώλησης θα γειώσει νοµοτελειακά την τιµή.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-11-2021 19:30Κωνσταντίνος Γ.

Ποια ξερά και ποια χλωρά, με ποιο σκεπτικό δίνονται επιδοτήσεις για βοσκοτόπια, είτε πραγματικά ή εικονικά; Η επιδότηση θα έπρεπε να ενοποιηθει και να δίνεται μόνο για τα ζώα του κάθε κτηνοτρόφου. Ειναι ο μοναδικός τρόπος να πηγαίνουν τα λεφτά σε αυτούς που παράγουν. Από εκεί και πέρα αν θέλει ο κτηνοτροφος να αγοράσει ζωοτροφές ή να χρησιμοποιήσει βοσκοτοπο δικό του προβλημα. Οτιδήποτε άλλο προφανώς ανοίγει την πορτα για παρανομίες και όχι μόνο θα έπρεπε να "περικοψουν" τις επιδοτήσεις για βοσκοτόπια αλλά να τις ξηλωσουν.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία