BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μερικοί επιμένουν να τα θέλουν όλα ίσωμα

Ήρθα επειδή με φέρατε...

48_106

366
0

Στην ενηµέρωση για τη νέα ΚΑΠ στη Βουλή ο Μπαγινέτας υπεραµύνθηκε της επιλογής για τρεις αγορανοµικές περιφέρειες (αροτραία, δενδρώδεις και βοσκοτόπια).  Άθελά του απογύµνωσε τον Μελά που το 2013-2014, γύριζε την Ελλάδα και διαλαλούσε µαζί µε τον υπηρεσιακό µηχανισµό του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι τα δικαιώµατα πρέπει να γίνουν ίσωµα (flat rate). Είχε µάλιστα στήσει ολόκληρη επιχειρηµατολογία. ∆εν του πέρασε τότε, όµως το σκάνδαλο µε Εθνικό Απόθεµα και µε τα βοσκοτόπια δείχνει ότι οι υπέρµαχοι του αναπαραγωγικού flat rate δεν εγκατέλειψαν, επιµένουν να τα θέλουν όλα ίσωµα.

  •  Η συζήτηση του εθνικού φακέλου για τη νέα ΚΑΠ στη Βουλή έγινε, όµως, όσοι την παρακολούθησαν ψάχνουν ακόµα να βρουν ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο της χώρας µας επί του θέµατος. Εκτός κι αν έγινε για να ανακοινώσει τελικά ο Λιβανός ότι παίρνει τις συνδεδεµένες πίσω.
  • Φαίνεται δεν ήταν αρκετό το δελτίο τύπου για να κατανοήσουν οι αγρότες το βαθύτερο νόηµα, ότι πρόκειται  «για αναπτυξιακή ΚΑΠ, µε κοινωνικό πρόσωπο, δικαιοσύνη και στήριξη της νέας γενιάς».

  • Λίγα ήταν αυτά που έδιναν κάποιο νόηµα στις «εθνικές ιδέες» για την επόµενη προγραµµατική περίοδο και τις κυριότερες εξ αυτών, το πελατειακό σύστηµα, του επέβαλε να τις πάρει πίσω.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία