BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Χτύπημα στην πλάτη και κάτι για την τιμή των μπλόκων

Αλλού τα κελαρίσματα αλλού γεννούν οι κότες!

48_116

265
0

Ο απολογισµός κι αυτού του κύκλου αγροτικών κινητοποιήσεων αν µη τι άλλο δεν θα έλεγε κανείς πως απέφερε και κάτι χειροπιαστό για τον κλάδο. Αφού για µία ακόµη φορά, το διεκδικητικό πλαίσιο ήταν ένας αχταρµάς. Εξάλλου και η εικόνα µε τους επικεφαλής κοµµάτων στα µπλόκα και το χτύπηµα στην πλάτη στους αγροτοσυνδικαλιστές δεν αποτίει και φόρο τιµής. Το κατιτίς που δόθηκε από το κυβερνητικό επιτελείο, για τα µάτια και την τιµή των όπλων, ή η καρατόµηση Σπήλιου (σ.σ για άσχετο λόγο;) δεν λύνει το αγροτικό ζήτηµα, ούτε επιδιορθώνει τα λάθη και τις παλινωδίες µε τις πληρωµές από το Εθνικό Απόθεµα, τα λάθρα βοσκοτόπια κ.λπ., κ.λπ..

  • Με κοµµένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τη ρωσο-ουκρανική κρίση. Μια από τις παράπλευρες απώλειες κι αυτή της παύσης εργασιών που οδηγούνται γουνοποιίες στη χώρα µας απ’ τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία αλλά και την καταστροφή που συντελείται στην Ουκρανία.
  • Κι αυτό καθώς οι δύο αγορές αποφέρουν για όλο τον κλάδο σήµερα πάνω από το 50% των πωλήσεων, µε τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια να έχει πάρει τα ηνία.
  • Οι περίπου 2.000 επιχειρήσεις της ελληνικής γουνοποιίας δεν µπορούν να προβούν σε νέες πωλήσεις, ενώ η αποποµπή των ρωσικών τραπεζών απ’ το SWIFT καθιστά αδύνατη την όποια αποπληρωµή των παλαιών οφειλών πελατών απ’ τη Ρωσία
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία