BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η νέα εποχή θέλει τη γεωργία να παίζει ομαδικά

Αντικειμενικά, είμαστε το δίδυμο που κατοχυρώνει για πολλά χρόνια τη θέση μας στην αντιπολίτευση!

48_153

334
0

Στον φετινό Αγρότη της Χρονιάς, τη µεγάλη γιορτή των εκφραστών της πρωτογενούς αλυσίδας, το κεντρικό µήνυµα ήταν ένα: «ο παραγωγός µόνος του δεν µπορεί να κάνει τίποτα». Αυτό που µετράει µε όρους βιωσιµότητας είναι το µέγεθος της εκµετάλλευσης, οι συνεργασίες και τα συλλογικά σχήµατα. «∆εν είµαστε ο Μέσι, αλλά και αυτός παίζει οµαδικά», είπε ο εµφατικά ο επικεφαλής της Syngenta στην Ελλάδα. Κατά τα λοιπά, όλοι συµφώνησαν βέβαια ότι υπάρχει πολύς χώρος για ενσωµάτωση νέων τεχνολογιών, εγκαθίδρυση βιώσιµων σχηµάτων κτηνοτροφίας και φυσικά για περισσότερη αλληλεγγύη.

ΥΒΡΙΔΙΑ

  • Το σπαράγγι, ένα αµιγώς εξαγώγιµο εγχώριο προιόν, παραπαίει λένε οι παραγωγοί λόγω της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης και της αναιµικής ζήτησης από τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές αγορές. Κερασάκι, οι ελλείψεις σε εργατικά χέρια που άφησαν ασυγκόµιστες τεράστιες ποσότητες.
  • Ως εκ τούτου, στήριξη µε τουλάχιστον 600 ευρώ ανά στρέµµα, για να καλύψουν ένα µέρος των υπέρογκων απωλειών εισοδήµατος, ζητούν οι παραγωγοί της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
  • Το θέµα θέτουν µε επιστολή τους προς τον υπουργό της πλατείας 11 Οµάδες Παραγωγών και Συνεταιρισµοί της περιοχής περιγράφοντας µε µελανά χρώµατα την κατάσταση που απειλεί τη βιωσιµότητά τους.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία