BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Ανακαλύπτοντας διαµάντια στα βαρέλια της διεθνούς ζυθοποιίας

Ανάμεσα σε εκατοντάδες μπύρες που δοκιμάστηκαν το τελευταίο δωδεκάμηνο σε Ελλάδα και εξωτερικό, εννέα από αυτές κατάφεραν να μας προκαλέσουν επαναλαμβανόμενες έντονες και πολύωρες συζητήσεις.

Ανακαλύπτοντας διαµάντια στα βαρέλια της διεθνούς ζυθοποιίας

2
0
Οι συζητήσεις αναπόφευκτα ώθησαν στην επιπλέον ρίψη νερού στο μύλο των ατέρμονων τεχνικών και εμπορικών οργανοληπτικών αναζητήσεων, παρόλο που οι μπύρες που παρουσιάζονται παρακάτω είτε εντάσσονται σ’ ένα παραδοσιακό στυλ είτε από την άλλη απλά παρουσιάζουν ένα καινούργιο δομικό ύφος. Ας δοκιμάσουμε

Aς ξεκινήσουµε µε δύο ελληνικές µπύρες, τη Σόλο Θάλασσα (4,50%) και τη Marea Blonde (επίσης 4,50%) της Έλιξη ΑΕ. Στην πρώτη περίπτωση έχουµε µια Gose, παλιό Βερολινέζικο στυλ µπύρας, που αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην εξαιρετική γκάµα της Σόλο. Θολό ανοιχτόχρωµο λεµονί χρώµα µε τον τυπικό αφρισµό του είδους

Μεθυστικό άρωµα λεµονιού, αλατιού, lime, εσπεριδοειδών, περγαµόντο και φύλλα λεµονιάς, µε πικάντικες νότες να βγαίνουν στο τέλος. Στο στόµα, η πρώτη γουλιά µπερδεύει, µιας και το γλυφό της υπόθεσης υπενθυµίζει ή ενηµερώνει (αν δεν κοίταξες την ετικέτα της) ότι η µπύρα έχει αλάτι. Με τη δεύτερη γουλιά, συνειδητοποιείς ότι η µπύρα αυτή είναι όπως και στη µύτη. ∆ροσερή, µε ωραία οξύτητα, φρέσκια σάρκα λεµονιού, lime, ντελικάτη πράσινη αίσθηση, πολύ ελαφριά (4.50%) και µε µια εξαιρετική ικανότητα να καθαρίζει το στόµα. Μικρή προς µέση επίγευση λεµονιού, αλατιού και κόλιανδρου.

Marea Blonde (4,50%)Έλιξη ΑΕ Αφιλτράριστη, µε θολό λεµονί χρώµα και αφρό µέτριας διάρκειας. Μέτρια προς υψηλή αρωµατική ένταση, κινείται σε µονοπάτια εσπεριδοειδών µε ώριµο λεµόνι, κίτρο, χυµό και φλούδα grapefruit, µε την πράσινη νότα από φύλλα λεµονιάς να ανεβάζουν επιπλέον το αρωµατικό προφίλ. Στο στόµα ακολουθεί τα ίδια γευστικά µονοπάτια µε το κίτρο και το λεµόνι να δείχνουν το δρόµο στην τροπική πολυπλοκότητα που ακολουθεί. Ελαφρύ προς µέτριο σώµα, ανθράκωση µε θράσος που κρατάει τις αισθήσεις σε εγρήγορση οδηγώντας σε πολύπλοκη φρουτώδη επίγευση


Διαβάστε περισσότερα στο νέο περιοδικό Beer & Brunch που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία