Την ευκαιρία να εξαντλήσουν όλη την εφευρετικότητα και δηµιουργικότητά τους έχουν οι µελλοντικοί επαγγελµατίες του χώρου που σήµερα συµµετέχουν στην εθελοντική οµάδα ζυθοποίησης της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίµων και ∆ιατροφής. «∆οκιµάζουµε ερευνητικά διάφορα ενδιαφέροντα πράγµατα. Έχουµε δοκιµάσει συνταγές µπύρας µε ελληνικά υλικά, όπως η µαστίχα Χίου και συνταγές µε περισσότερα από 20 διαφορετικά βότανα, όπως φασκόµηλο, τσάι, λουίζα, λεµονόχορτο ή ακόµη και µπαχαρικά. Αυτή την περίοδο πειραµατιζόµαστε µε τον ιβίσκο, ο οποίος δίνει κόκκινο χρώµα στο προϊόν µας. Οι φοιτητές που είδατε πριν θέλουν να φτιάξουν µία µπύρα τύπου Lambic, στη ζύµωση της οποίας χρησιµοποιούνται βακτήρια µαζί µε τους ζυµοµύκητες. Τα βακτήρια παράγουν γαλακτικό οξύ που δίνει όξινη γεύση στη µπύρα. Επιπλέον, ακολουθώντας τις τάσεις του εξωτερικού δοκιµάζουµε µπύρες µε την προσθήκη χυµού ή πούλπας φρούτων» αναφέρει στο ΒΒ ο κ.Ταταρίδης.
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Beer & Brunch που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Beer & Brunch που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.