Και τότε άρχισε η «φαγούρα»…, γιατί όχι και στην πόλη µου, τη Λάρισα;» σηµειώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πέτρου, συνιδρυτής της Ζυθοποιίας Πηνειού στην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη στο B&B.
«Υπήρχε το όραµα, υπήρχε εµπειρία και η δυνατότητα να επενδύσουµε χρήµατα, καθώς η παραγωγή µπύρας απαιτεί µια σηµαντική επένδυση σε εξοπλισµό. Πιστεύω πως όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα, θα πρέπει να µην επαναπαύεται καθώς πρέπει να κινούµαστε συνεχώς. Άλλωστε, είναι πρώτα απ’ όλα καλό για τον τόπο µας. Η προσπάθεια αυτή δεν θα ολοκληρωνόταν χωρίς την καταλυτική στήριξη των φίλων µου, συνέταιρων από άλλες δραστηριότητες και συνιδρυτών, Βασίλη Ζάρκου και Νίκου Πιτσούλη. Έτσι ιδρύθηκε πριν λίγους µήνες η Ζυθοποιία Πηνειού, η πρώτη µικροζυθοποία της Λάρισας. Έχει σαν στόχο, την παραγωγή και προώθηση απαστερίωτης και αφιλτράριστης µπύρας και είναι εγκατεστηµένη σε ιδιόκτητο και άρτια εξοπλισµένο ζυθοποιείο που αυτή τη στιγµή ολοκληρώνουµε.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ζυθοποιείο δυνατότητας παραγωγής 2.000 λίτρων ανά βάρδια στο 7ο χλµ. Λάρισας-Συκουρίου, που δεν αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση, αλλά λειτουργεί µε οµάδα 5 ατόµων, η οποία θα µεγαλώνει όσο θα µεγαλώνει η παραγωγή» αναφέρει ο κ. Πέτρου και συνεχίζει: «Εµείς σε συνεργασία µε έµπειρο ζυθοποιό παράξαµε ήδη την πρώτη ετικέτα της Lola, που έτυχε θερµής υποδοχής στην πρόσφατη πρώτη εµφάνισή της. Στα µέσα του καλοκαιριού ακολουθεί και η δεύτερη Lola τύπου Belgian Ale, ενώ τα Χριστούγεννα υπολογίζουµε να τριτώσει το …καλό µε την Lola τύπου IPA».