BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Επενδύσεις, σχέσεις και πολιτισμό χτίζουν τα ζυθοβραστήρια στους χώρους εστίασης

Στον ψίθυρο και µόνο πως θα υπάρξει τροποποίηση στο νοµικό πλαίσιο που περιγράφει τα απαιτούµενα µεγέθη των µηχανηµάτων ζυθοποίησης σε µια µπυραρία παραγωγής, τα χαµόγελα των εγχώριων φίλων του ζύθου αλλά και πολλών υποψήφιων επενδυτών, απέκτησαν παρατεταµένο, αν όχι µόνιµο, σχήµα.

Επενδύσεις, σχέσεις και πολιτισμό χτίζουν τα ζυθοβραστήρια στους χώρους εστίασης

0
0

Αναµφίβολα η πρόσφατη τροποποίηση στην προϋπάρχουσα νοµοθεσία, όχι µόνο µειώνει στο µισό τον απαιτούµενο όγκο ζυθοβραστηρίου, ο οποίος µπορεί κατ' ελάχιστο πια να είναι 500 λίτρα, αλλά δίνει το στίγµα πως τα πράγµατα θεσµικά κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Οι επί πενταετίας επαναλαµβανόµενες αναφορές από οργανισµούς µε διεθνές κύρος όπως το Brewers Association, σχετικά µε τα τµήµατα του κλάδου που όχι µόνο θα έχουν θετικό πρόσηµο ανάπτυξης, αλλά θα συµβάλλουν καταλυτικά στη µεσοπρόθεσµη παγκόσµια ανάπτυξη του ζύθου, αναµφίβολα αποτελούν το κοινό µυστικό όλων.

Ακολούθως, η προ τριετίας πρόβλεψη, που είχε παρουσιαστεί και στην ελληνική αγορά αποκλειστικά από τις γραµµές του περιοδικού Wine Trails, επαληθεύεται µε οριακά απόλυτη ακρίβεια. Έτσι, για την πενταετία 2017-2022 η µπύρα θα παρουσιάσει οριακή παγκόσµια άνοδο πωλήσεων, κυρίως λόγω αναδυόµενων αγορών όπως σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής. Στις παραδοσιακές αγορές, µεταξύ των οποίων και η Ευρώπη, θα υπάρξει ουσιαστικά µηδενική κινητικότητα, καθώς η + 5% ανάπτυξη από µικροζυθοποιίες και µπυραρίες παραγωγής θα ισοσταθµίσει τις απώλειες των µεγάλου όγκου βιοµηχανιών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο περιοδικό Beer & Brunch που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία