BACK TO
TOP
Branding

Στα 80χρονα γενέθλια το Cellier άνοιξε εκλεκτές φιάλες

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ξεκάθαρα το αθηναϊκό κοινό στους οίνους και τα ποτά υψηλής ποιότητας.

cellier-wine-fair

Μαρίνα Σκοπελίτου

24
0

Απόδειξη της παραπάνω θέσης αποτελεί σίγουρα η επιτυχία του φετινού Cellier Wine Fair, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Χίλτον. Υπό τους ήχους της τζαζ νέοι κυρίως σε ηλικία οινόφιλοι συνέρευσαν για να δοκιμάσουν αγαπημένες επιλογές από 13 ξένους και 21 Έλληνες οινοποιούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή άποψη συμφώνησε απόλυτα η Manou Massenez Heitzman, η Export Director του Massenez Distillery με παρουσία στον χώρο της αποσταγματοποιίας από το 1870. Μιλώντας αποκλειστικά στο Agronews δήλωσε: «Αγαπώ το ελληνικό κοινό, γιατί αναζητά προϊόντα υψηλής ποιότητας που να είναι παράλληλα και κομψά».

Η ίδια μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένη με τα ελληνικά κρασιά που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει στο πλαίσιο της έκθεσης. «Το ελληνικό κρασί είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένη με τη δουλειά που γίνεται σε επίπεδο αμπελοκαλλιέργειας και επίσης με τη δουλειά που κάνετε με διεθνείς ποικιλίες, όπως το Merlot, το Cabernet Sauvignon ή το Sauvignon Blanc».

Όταν οι οίνοι ανταποκρίνονται στο lifestyle

Εξαιρετικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσίαζε το workshop που αφορούσε τους vegan οίνους. Πώς γίνεται το κρασί να μην είναι vegan; Γιατί χρειάζεται να πιστοποιηθεί ως vegan; Μήπως πρόκειται για μία ταμπέλα και λιγότερο για πραγματικότητα; Απαντήσεις στα ερωτήματα έδωσε η εισηγήτρια του workshop Νίκη Χάγια.

«Ένα κρασί είναι vegan όταν για την παραγωγή του (από την αμπελοκαλλιέργεια μέχρι τη διαύγαση) δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανένα ζωικό προϊόν ή δεν έχει γίνει καμία εργασία με τη χρήση των ζώων. Η διαύγαση στα vegan κρασιά γίνεται συνήθως με μπετονίτη (ένα είδος πυλού) ή PVPP (πλαστική ουσία) ή φυτική ζελατίνη», σημειώνει η ίδια και προσθέτει ότι όπως αναφέρει ο Βασίλης Κόγκος, ο Cellier Wine & Spirits Consultant, δεν υπάρχει καμία διαφορά γευστικά ανάμεσα στα vegan και μη vegan κρασιά».

Όσο βρέθηκαν στο Cellier είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ακόλουθες vegan επιλογές:

- Miguel Torres – Estelado Rose Brut

- Hugel & Fils – Riesling Classic 2015

- Guigal – Cotes Du Rhone Blanc 2016

- Gerard Bertrand – Prima Nature Syrah 2017

- Marques De Caceres – Rioja Reserva 2012

- Chateau Musar 2010

Τα γενέθλια του Cellier
Το Cellier, το πρώτο κελάρι εκλεκτών οίνων και ποτών που δημιουργήθηκε στην Αθήνα πριν από ακριβώς 80 χρόνια και γιόρταζε τα γενέθλιά του (την Κυριακή 14/10) εξασφαλίζοντας για το οινόφιλο κοινό σπάνιες φιάλες που ανοίχθηκαν προς δοκιμή, ανάμεσά τους μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του διάσημου οινοποιείου Torres, τα εντυπωσιακά κρασιά του ηγέτη της ιταλικής οινικής κουλτούρας Antinori και τις εκλεκτές φιάλες της οικογένειας Zonin από επτά εξαιρετικές ονομασίες προέλευσης της Ιταλίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία