BACK TO
TOP
Branding

Διεθνής διαγωνισμός ντομάτας και καινοτόμων λύσεων στην Macfrut

 Το Acqua Campus, ένα πεδίο δοκιμών για τις καινοτομίες στην άρδευση, το Macfrut Field Solution, ένα αγροτεμάχιο δοκιμών με πρωτοποριακή τεχνολογία για τους τομείς των κηπευτικών και των φρούτων και το «Χωριό Θερμοκηπιακής Τεχνολογίας», είναι λίγες από τις καινοτομίες που θα εκτίθενται στην Macfrut 2020, τη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών που θα λάβει χώρα στο Ρίμινι της Ιταλίας.

τριτο

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

11
0

Η έκθεση θα ξεκινήσει την Τρίτη 5 Μαίου και θα τελειώσει την Πέμπτη 7 Μαίου 2020. Στην έκθεση θα λάβει χώρα η Spices&Herbs Global Expo, μαζί με ένα παγκόσμιο παρατηρητήριο για τα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά. Η Σαρδηνία θα είναι ο τοπικός συνεργάτης και διεθνώς η έκθεση θα εστιάσει στην Ασία κατά μήκος της οδού του Μάρκο Πόλο.

Άλλες καινοτομίες περιλαμβάνουν τον Διεθνή διαγωνισμό ντομάτας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τομάτας με τη συμμετοχή παραγόντων της βιομηχανίας, παραγωγών και εταιρειών σπόρων προς σπορά, το χωριό καινοτομιών για το φυτοκομείο και το Διεθνές Συμπόσιο φράουλας, το οποίο θα κλείσει στις 6 Μαΐου.

Η Macfrut 2020 κοιτάζει προς το μέλλον: νέες αγορές και νέες καταναλωτικές τάσεις. Μόλις οκτώ μήνες πριν από την 37η έκθεση, η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών με έδρα το Ρίμινι (Ιταλία) θα παρουσιάσει πολλές καινοτομίες, η πρώτη από τις οποίες θα είναι η ημερομηνία: διοργανώθηκε για άλλη μια φορά από την Cesena Fiera και φιλοξενήθηκε στο Rimini Expo Center η Macfrut θα ανοίξει τις πόρτες της την Τρίτη (5 Μαΐου) και θα λήξει την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020.

Μια άλλη καινοτομία είναι η νέα έκθεση: Το Spices & Herbs Global Expo, ένα νέο περίπτερο αφιερωμένο αποκλειστικά στον κόσμο των μπαχαρικών και των αρωματικών βοτάνων. Η εκδήλωση αυτή, η πρώτη του είδους της στην Ευρώπη, στοχεύει σε αυτόν τον πολύ δυναμικό τομέα ως παγκόσμιο σημείο συνάντησης για τους παραγωγούς, τους τεχνικούς, τους ερευνητές, τους εμπόρους και τους μεταποιητές. Το Ismea - Ινστιτούτο Υπηρεσιών για την Αγροτική και την Επισιτιστική Αγορά θα παρουσιάσει αυτό το σημαντικό θέμα στην εμπορική έκθεση παρουσιάζοντας ένα Παγκόσμιο Παρατηρητήριο για τα μπαχαρικά και τα βότανα, συλλέγοντας πολλά στοιχεία τα οποία, μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναλυθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του τομέα. Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με την Macfrut να πρωτοστατεί.


Το να βλέπει κανείς πέρα από τα εθνικά σύνορα ήταν πάντα ένα από τα βασικά σημεία της Macfrut. Ο διεθνής εταίρος αυτής της έκδοσης είναι η Ασία. Συγκεκριμένα, "Φρούτα και μπαχαρικά κατά μήκος της διαδρομής του Μάρκο Πόλο", με επίκεντρο τις αναδυόμενες ασιατικές αγορές, όπου τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μπαχαρικά γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές.

Η Σαρδηνία θα είναι η Τοπική Συνεργάτης της Macfrut 2020. Ο τομέας των οπωροκηπευτικών διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη Σαρδηνία, αυξάνοντας τη συνολική αξία της γεωργικής παραγωγής (23%). Οι πατάτες και τα λαχανικά αντιπροσωπεύουν το 86% της παραγωγής, με τις κυριότερες καλλιέργειες ντομάτες και αγκινάρες (23% της εθνικής παραγωγής). Οι ντομάτες καλλιεργούνται τόσο σε θερμοκήπια για νωπή κατανάλωση όσο και στην ύπαιθρο, προτού μεταποιηθούν σε πολτό και αποφλοιωμένες τομάτες.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτού του κλάδου εξαρτώνται επίσης από το γεγονός ότι τα προϊόντα με βάση τα οπωροκηπευτικά καλλιεργούνται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους του έτους (νωρίτερα ή αργότερα) σε σύγκριση με άλλες ιταλικές περιφέρειες και ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας εκτιμώνται ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τα δευτερεύοντα γεγονότα, η διεθνής εκδήλωση αφιερωμένη στους βιοαισθητήρες θα πραγματοποιηθεί ξανά, καθώς και μια συνάντηση εστίασης στα εξωτικά φρούτα με την τρίτη έκδοση του συνεδρίου Tropical Fruit Congress, η οποία αυτή τη φορά θα είναι αφιερωμένη στα αβοκάντο και στους τρεις δυναμικούς τομείς: Το Acqua Campus, ένα πεδίο δοκιμών για τις καινοτομίες στην άρδευση, η Macfrut Field Solution, ένας τομέας δοκιμών με πρωτοποριακή τεχνολογία για τους τομείς των κηπευτικών και των φρούτων και το χωριό τεχνολογίας θερμοκηπίου, το χωριό καινοτομιών για το φυτοκομείο.

Όπως κάθε χρόνο, το φθινόπωρο του Macfrut θα προωθηθεί εκτενώς σε όλο τον κόσμο με μια περιοδεία που αποτελείται από 28 διεθνείς αποστολές σε διάφορες ηπείρους: όχι μόνο την Ασία, αλλά και τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική.

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.macfrut.com 

Elena Vincenzi/Stefania Duminuco

Διεθνές γραφείο τύπου Macfrut c/o fruitecom - Τηλ. +39-059-7863894

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία